Nu kan danskere kurtagefrit købe guld, olie og værdipapirer

Med nye produkter på hylden forsøger handelsplatformen Nordnet at imødekomme danskernes store investeringsappetit.

Foto: Nasdaq Copenhagen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største internetmægler mærker en så stor interesse for investering, at danskere nu får andre muligheder end aktier at vælge imellem.

Som den første bank i Danmark lancerede Nordnet onsdag kurtagefri handel i et bredt udbud af børshandlede produkter på Nasdaq-børsen i København. Investorer kan dermed handle med certifikater og mini futures i underliggende aktiver som aktier, indeks og råvarer.

»Vi gør det billigere, nemmere og mere overskueligt for danskere at foretage aktive investeringsvalg,« siger Nordnets danske landechef, Niklas Odenwall.

I Danmark handler flere og flere danskere med aktier, og særligt Novo Nordisk-aktien er populær. Men ifølge Nordnet har de senere års optur på de finansielle markeder givet flere danskere lyst til at sætte penge i andet end aktier.

Hver uge får Nordnet cirka 200 nye kunder, men uden et nyt produktudbud frygter internetmægleren, at man misser sin berettigelse over for selskabets godt 73.000 investorer.

»Vi forventer, at interessen for vores nye investeringsprodukter vil være relativt begrænset i starten, men jeg vil være skuffet, hvis ikke vi er i stand til at få en markedsandel på 70-80 pct. i Danmark,« siger Niklas Odenwall.

Hos Nasdaq forklarer man, at det er helt centralt at have en markedsplads, hvor man til enhver tid har de produkter på hylden, som investorerne efterspørger.

»Danske investorer har haft svært ved at forstå, hvorfor man ikke haft mulighed for at investere i certifikater og mini futures, som man havde i andre lande. Nu får investorerne flere muligheder, som tidligere har været forbeholdt professionelle investorer, og det er enormt tilfredsstillende at kunne tilbyde de muligheder,« siger Sylvester Andersen, der er salgsansvarlig på Nasdaq København.

Fra onsdag kan investorer handle DAX30 og OMXS30 mini futures, og på fredag bliver det også være muligt at handle Euro Stoxx50 mini futures. Desuden oplyser Nordnet, at der vil komme en lang række produkter både på specifikke aktieindeks, enkeltaktier, råvarer og valuta.