Nu går Nets på børsen: Aktien koster 150 kroner

Markedsværdien for dagens børsnotering af Nets ender på 30 mia. kr. Aktien bliver udbudt til 150 kr.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

Når Nets fredag går på børsen i København bliver det med en udbudskurs på 150 kroner per aktie, oplyser selskabet i en børsmeddelelse fredag morgen.

Dermed lyder markedsværdien på selskabet på 30 milliarder danske kroner. I alt udstedes godt 36,5 millioner nye aktier, hvilket giver et bruttoprovenu på DKK 5,5 mia. Der er solgt godt 68 millioner eksisterende aktier.

Blandt de 42.000 nye investorer der har gaflet aktier i firmaet, der står bag Dankortet og Nemid, finder man godt 11 procent private danske investorer. Den resterende del er blevet givet til danske og internationale institutionelle investorer med 89 procent.

Topchef i selskabet Bo Nilsson fortæller, at der er store forventninger til fremtiden i selskabet.

»På vegne af Nets byder jeg alle vores nye danske og udenlandske aktionærer velkommen. Jeg er meget taknemmelig for den støtte og positive respons, vi har fået på vores roadshow (charmeoffensiv rettet mod potentielle investorer red.),« siger han i meddelelsen.

Fredagens børsnotering er kulminationen på et forløb, hvor Nets for godt to år siden blev købt af kapitalfondene Advent og Bain sammen med pensionskassen ATP. De står til en solid milliardgevinst i forbindelse med børsnoteringen.

Provenuet ved børsnoteringen bliver som forventet 5,5 milliarder kroner, der skal bruges til sammen med bankaftaler at mindske selskabets gæld.

Aktierne i Nets kommer til at gå under navnet NETS i handlen på Nasdaq Copenhagen.

 

Opdateres...