Nu går Mærsk ind i kampen mod ebola

Esplanaden ønsker at hjælpe de ebola-ramte lande i Vestafrika og holde handelsforbindelserne åbne. Derfor har Mærsk tildelt 1 million dollars i støtte til FN i kampen mod epidemien.

Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Esplanaden vil holde handelsforbindelserne åbne i de ebola-ramte lande i Vestafrika, og støtter nu FN i kampen mod virussen med 1 million dollars.

Det oplyser Mærsk i en nyhed fra november 2014.

De beholder deres aktiviteter i Guinea, Liberia og Sierra Leone, hvor fokus er på sikkerheden af medarbejderne og vedligeholde service i de berørte lande.

»Det er vigtigt ikke at isolere disse lande og at hjælpe dem med at holde handel og arbejde kørende. Vores ansvar viser vores langsigtede engagement i disse lande i Vestafrika,« siger CEO i Mærsk, Nils Smedegaard, i artiklen på Mærks egen hjemmeside.

Mærsk forklarer, at sikkerheden er altafgørende for deres medarbejdere. Der vil ifølge Mærsk ikke være yderligere smitterisiko for de ansatte, og støtten vil være en del af regelmæssige forretningsaktiviteter. De følger råd fra WHO, og tager et stort antal forebyggende foranstaltninger på skibe, der ligger til i havne i Sierra Leone, Guinea og Liberia.