Nu er den her: Guld-app'en - tjek Englands guldbeholdning

Siden torsdag har det været muligt for alle og enhver at tage en tur mellem stakkevis af guldbarer i boksen under Bank of England.

Foto: EDDIE MULHOLLAND. Dronning Elizabeth II inspicerer guldreserverne i boksen under den engelske centralbank - nu kan du gøre det samme.
Læs mere
Fold sammen
Den engelske centralbank Bank of England ser ikke stort på sikkerheden, selvom den nu inviterer alle og enhver indenfor og kigge på guldbeholdningen.

Adgangen til boksen under den berømte bygning i Threadneedle Street sker nemlig via en ny app.

Via smartphonen kan nysgerrige med egne øjne inspicere de omkring 400.000 guldbarrer som ligger i lige stabler på blå reoler i bankboksen. Hver guldbarre vejer 13 kg. og har en værdi af omkring 3 millioner afhængig af bevægelserne i guldprisen.

Billedserie: Se Dronning Elisabeth inspicere guldbeholdningen

App'en giver også mulighed for at lære mere om guld, sikkerheden i banken og håndteringen af de store værdier.

Bank of England opbevarer størstedelen af guldet i boksen for andre banker. Beholdningen tæller desuden to guldbarer fra det gamle Rom - udstillet på bankens museum - og flere romerske mosaikker, som blev fundet under byggeriet af banken.

Ud over bankboksen giver app'en mulighed for at bevæge sig rundt i resten af centralbankbygningen og lære mere om både udsmykning og historiske fakta.

Download app'en her