Novozymes: USA har ikke nok korn til ethanol-brændstof

 

Manglen på korn i USA kan risikere at gøre ethanol-produktionen en dyr affære for selskaber som danske Novozymes. Og det kan samtidig gøre det svært at opfylde målsætningen om i højere grad at lade de amerkanske forbrugere skifte benzinbilen ud med en mere miljørigtig en af slagsen, der kører på bio-ethanol. Det skriver interntavisen wral.com.

 

Efter at den amerikanske præsident George W. Bush i sin tale til nationen for nylig lagde op til, at USA skal reducere sin afhængighed af udenlandsk olie med op til 20 pct. har der været fokus på det danske selskab Novozymes, der er en af verdens førende bio-ethanol producenter.

 

Og ifølge Novozymes er det nødvendigt, at der udvikles andre metoder til at producere ethanol, da den nuværende bio-ethanol, som produceres på korn, slet ikke er tilstrækkelig til at opfylde fremtidens behov.

 

- Der er slet ikke nok korn til at opfylde præsident Bushs mål på 35 milliarder gallons (cirka 4,5 liter) bio-ethanol i 2017. Det er et faktum, siger Emmanuel Petiot, der er forsker ved Novozymes fabrik i den amerikanske by Franklinton til internetavisen.

 

I stedet arbejder Novozymes nu på at udvikle andre bio-ethanolprodukter, der er baseret på træbriketter, husholdnings- og landbrugsaffald.

 

Allerede nu er kornprisen blevet påvirket af den øgede efterspørgsel på bio-ethanol.

 

- Vi ser allerede nu, at prisen på korn stiger som følge af ethanol-produktionen. Det betyder, at det nu bliver endnu dyrere at producere ethanol, siger siger landbrugsprofessor Michael L. Walden fra North Carolina State University.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )