Novozymes-topchef skuffet over energiplan

 

Den danske enzymkoncern Novozymes er dybt skuffet over regeringens energiplan. Novozymes satser stort på udvikling af biobrændstof i både første og anden generation, men i energiplanen satser regeringen primært på andengenerations biobrændstof

 

- På denne her baggrund ser det ud til, at Danmark tidligst har egenproduktion af biobrændstof om 10 år. Det er rigtig ærgeligt for Danmark. Hos Novozymes skal vi nok klare os, da enzymer er nøglen til biobrændstof. Men jeg mener, regeringen begår en fejl ved kun at satse på anden generations biobrændstof, siger Novozymes-topchef Steen Riisgaard til RB-Børsen.

 

Spørgsmålet om biobrændstof har været en af de alvorligste knaster i forhandlingerne mellem regeringspartierne. De Konservative har satset hårdt på andengenerations biobrændstof i modsætning til Venstre, der vil have danskerne til at fylde diesel og benzin med mindst to procent biobrændstof i tanken allerede i år.

 

Første generation af biobrændstof, der er udvundet af blandt andet majs, hvede eller sukker, kan allerede lade sig gøre, mens anden generation som baserer sig på blandt andet affald, halm og flis ikke er færdigudviklet.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )