Novozymes stiger 1 pct. i morgenhandlen efter regnskab

Svampe son er indsamlet til at danne forskellige enzymer. Novozymes. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Novozymes-aktien stiger 1 pct. til 280,10 kr. kort efter børsens åbning torsdag morgen.

Stigningen kommer, efter at enzymproducenten tidligere torsdag leverede regnskab for tredje kvartal. Af regnskabet fremgik det, at selskabet opnåede en højere indtjening end ventet, selv om salget landede en spids under forventningerne.

Novozymes præciserede samtidig forventningerne til årets salg og indtjening i nedadgående retning.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Novozymes kom ud af tredje kvartal af 2015 med et overskud af primær drift (EBIT) på 1013 mio. kr. og et nettoresultat på 743 mio. kr. mod henholdsvis 831 mio. kr. og 637 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2014.

Dermed klarede selskabet sig bedre end ventet af analytikerne målt på indtjeningen, som ventede et EBIT-resultat på 960 mio. kr. og et overskud efter skat på 715 mio. kr.

Novozymes' omsætning steg i tredje kvartal til 3522 mio. kr. fra 3184 mio. kr. i tredje kvartal året før. Det var en spids under det ventede, da analytikerne havde regnet med et salg på 3539 mio. kr. Det var salget i divisionerne "bioenergi" og "tekniske og farma", der var lavere end forventet.

I selskabet ledelse er man tilfreds med indtjeningen, men selskabet erkender, at væksten i salget er for svag.

- Resultaterne er på niveau med forventningerne her tre kvartaler inde i året. Vores indtjening er rekordstor, mens toplinjevæksten er relativt lav, siger topchef Peder Holk Nielsen i en kommentar til regnskabet.