Novozymes: Nyt fokus og investeringer i biobusiness - dir.

 

Novozymes vil øge fokus og investeringer i de nye forretningsområder - biobusiness. Det oplyser den ny koncerndirektør, Thomas Videbæk, der har fået ansvaret for den del af forretningen.

 

- Vi tror vi kan øge den del af forretningen og derfor er forventningen også, at i forhold til hvad vi har set, vil vi se et forøget fokus og en forøget vækst fremover, siger Thomas Videbæk til RB-Børsen.

 

Thomas Videbæk satser på at få samlet kompetencerne i de forskellige enheder og derved opnå en kritisk masse i forretningen.

 

- Vi skal sikre en fælles tilgang til både udviklingen og i forbindelse med adgangen til markedet. så der vil vi se en højere - og en mere koordineret - aktivitet, lyder det fra koncerndirektøren, der peger på de mange mindre tilkøb, der samtidig har haft en voldsom geografisk spredning.

 

Vækstrater som i den "gamle" enzymforretning skal man dog ikke sætte næsen op efter lige med det samme.

 

- Det er jo længere horisonter, man kigger på i de her områder. Der er længe udviklingstider, men på langt sigt ligger der nogle seriøse vækstrater. Men ikke på seks måneders horisont, siger Thomas Videbæk.

 

Og den større fokusering vil medføre forøgede investeringer i biobusiness.

 

- Når vi får kigget nogle business-cases grundigt igennem, så vil vi også få øje på tilkøbsmuligheder der vil blive prioriteter. Så det er jeg overbevist om, siger den ny koncerndirektør.

 

Novozymes venter også, at der vil opstå synergier i udviklingsarbejdet og også på kundeområdet, er der synergier at hente i forhold til enzymforretningen.

 

- For eksempel inden for I&I (Industrial Cleaning,) hvor der er synergier mellem enzymer og den mikrobielle forretning, inden for biofarmaceutiske ingredienser eller inden for Grainprocessing, siger Thomas Videbæk, der kan indtage sin plads ved koncernledelsens bord den 1. oktober.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )