Novozymes: Nyt enzym reducerer akrylamid i fødevarer (Opd)

 

Forskere fra Novozymes har fundet en løsning til reduktion af indholdet af akrylamid i fødevareprodukter som småkager, kiks og snacks, meddeler Novozymes. Det nye enzym er rettet mod den kemiske reaktion, der danner akrylamid.

 

Det nye enzym, Acrylaway, reducerer indholdet af akrylamid, som er et stof, der dannes, når stivelsesholdige fødevarer bages, steges eller ristes ved høj temperatur.

 

Akrylamid er mistænkt for at være kræftfremkaldende. Forsøg har påvist en kræftfremkaldende virkning, og WHO anbefaler, at stoffet så vidt muligt undgås i fødevarer. Såvel det danske fødevareministerium som de svenske myndigheder har påpeget relationen mellem kræft og forekomsten af akrylamid i fødevarer.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )