Novozymes byder DuPont velkommen

Det vil være godt for industrien at have DuPont med til at støtte andengenerations bioethanol, mener danske Novozymes.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske DuPont har budt næsten 32 milliarder danske kroner for Danisco, og kan derigennem styrke sin position på markedet for enzymer til anden generations bioethanol. Hvis det lykkedes DuPont at købe Danisco vil det gavne industrien, mener danske Novozymes.


- Det vil være godt for industrien at have DuPont med til at støtte anden generations bioethanol, siger Steen Risgaard, adm. direktør i Novozymes, til Financial Times.

Novozymes er nummer et på markedet for enzymer til bioethanol, mens Danisco er nummer to.Danisco har via det amerikanske datterselskab Genencor, arbejdet med biomasseenzymer i mere end ti år.

Enzymerne hjælper simpelthen med at omdanne biomasse, som eksempelvis halm til sukkermasse, der kan gæres. Det er nødvendigt, når man skal fremstille ethanol uden at bruge fødevarer, som eksempelvis majs, der typisk bruges til såkaldt førstegenerations ethanol.

Markedet for anden generations bioethanol har haft svært ved for alvor at tage fra, hæmmet af diskussioner om den økonomiske rentabilitet og manglende støtte fra eksempelvis USA. Men optimismen lurer i markedet, og i eksempelvis Italien er man påbegyndt opførelsen af et større anlæg til produktion af anden generations bioethanol.