Novos værdi nærmer sig 1000 milliarder efter stærkt studie

Novo-aktien buldrede i vejret fredag eftermiddag, i forlængelse af at medicinalselskabet offentliggjorde positive studieresultater for diabetesmidlet Victoza, som kan være med til at booste salget på den lange bane.

Foto: Linda Kastrup

Resultaterne viser nemlig, at midlet mindsker risikoen for hjerte-kar-problemer, som diabetespatienter har forhøjet risiko for, og fredagens nyhed blev modtaget med klapsalver på aktiemarkedet.


Novo Nordisk-aktien sluttede 6,5 pct. højere i 379,60 kr., og set i forhold til torsdag er markedsværdien steget med omkring 60 mia. kr. til 976 mia. kr.


Det er i et studie med 9340 patienter, at Novo Nordisk har kunnet påvise, at midlet reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme.


Tidligere har kun en anden konkurrent - nemlig amerikanske Eli Lilly - kunne vise lignende resultater med sin diabetespille Jardiance, som bliver udviklet i samarbejde med selskabet Boehringer Ingelheim.


- Der var i aktiekursen indbygget en smule forhåbning om, at Victoza ville vise såkaldt "superiority", men det var ikke til fulde indregnet, hvilket fredagens kursreaktion understreger, siger senioranalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.


Også hos Alm. Brand Markets kalder man resultaterne for positive. Analytiker Michael Friis Jørgensen skriver i en analyse, at udsigterne for Novo Nordisks salg i 2017-2018 er blevet mere positive. Han anbefaler "køb".


/ritzau/FINANS