Novos topchef: Vi er overbevist om, at vi kan nå langsigtede mål

Medicinalgiganten Novo Nordisk leverede bedre end ventet på de overordnede linjer i andet kvartal, viser regnskabstallene, der blev fremlagt onsdag morgen.

»Vi er godt på vej mod at levere vores mål for 2017 baseret på salgsvæksten, der er drevet af vores nye, innovative produkter inden for diabetes- og fedmebehandling og et fortsat fokus på omkostningskontrol,« siger Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør, i onsdagens regnskab. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Medicinalgiganten Novo Nordisk leverede bedre end ventet på de overordnede linjer i andet kvartal, viser regnskabstallene, der blev fremlagt onsdag morgen.

»Vi er godt på vej mod at levere vores mål for 2017 baseret på salgsvæksten, der er drevet af vores nye, innovative produkter inden for diabetes- og fedmebehandling og et fortsat fokus på omkostningskontrol,« siger Lars Fruergaard Jørgensen, administrerende direktør, i onsdagens regnskab.

I regnskabet fremgår det, at kontraktforhandlingerne med blandt andet indkøbsorganisationer - de såkaldte Pharmacy Benefit Managers (PBM 'er) - og private sundhedsforsikringsselskaber i USA vil skride fremad i 2018.

Før de endelige resultater er faldet på plads, venter Novo Nordisk, at de gennemsnitlige priser efter rabat vil være lavere sammenlignet med niveauet i 2017. Særligt i prisen på insulinprodukter forventes at blive lavere, men det står ikke i vejen for, at selskabet når sine langsigtede mål.

»Selv om kontraktforhandlingerne i USA afspejler det barske konkurrenceklima, er vi stadig overbeviste om, at vores langsigtede finansielle vækstmål er opnåelige«, siger Lars Fruergaard Jørgensen.