Novos IT-selskab kan være på vej til børsen i efteråret

Novo Nordisk vil formentlig påbegynde aktiesalget i IT-selskabet NNIT lige efter efterårsferien. Dermed kan en børsnotering af it-selskabet blive en realitet allerede i oktober eller november.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk vil sandsynligvis kun sælge omkring i tredjedel af aktierne, så selskabet stadig har kontrol i it-selskabet, der håndtere følsom data for medicinalkoncernen. Selskabet vurderes at være omkring 4 mia. kr. værd på fondsbørsen. Det skriver Børsen.

NNIT's topledelse vil ikke kommentere rygterne, men har tidligere nævnt børsnotering som en oplagt vej.

- Det eneste, jeg kan sige, er, at der ikke er ret mange IT-selskaber på børsen. Så man kunne formode, at der var interesse for et veldrevet dansk IT-selskabet, sagde finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen den 18. marts i år, til Børsen.

NNIT's ønske om at skaffe flere kunder i medicinalsektoren er tidligere blevet bremset af Novo Nordisks kontrol med NNIT. Det er en problemstilling, der kunne blive løst ved at lade Novo Nordisk Fondens investeringsselskab overtage majoriteten i NNIT ved en børsnotering. Det vil dog være en væsentlig afvigelse fra investeringsstrategien i Novo, men ikke usandsynligt.

/ritzau/FINANS