Novos guldæg overgår ærkerival: »Det vil få en markant rolle på markedet«

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Foto: Linda Kastrup.
Læs mere
Fold sammen

Godmorgen,

Inspiration-kæden lukker og slukker, når Imerco overtager 25 af landets butikker. Alligevel sidder den nye milliardær-ejer Mikael Goldschmidt tilbage med en bitter eftersmag.

Her er dit nyhedsoverblik.

1
Nyt Novo-produkt spås store chancer

Novo Nordisks store fremtidshåb viser »stor overlegenhed« i et nyt, omfattende studie. Sådan lyder det fra aktieanalytiker i Sydbank Søren Lundtoft Hansen, efter diabeteskæmpen onsdag aften har offentliggjort resultater om lægemiddelkandidaten Semaglutid.

Resultatet viser, at Semaglutid både reducerer langtidsblodsukkeret og fører til større vægttab hos mennesker med type 2-diabetes sammenlignet med ærkerivalen Eli Lillys lægemiddel Trulicity.

»Semaglutid vil i mine øjne få en markant rolle på markedet for diabetesbehandling fremover,« siger Søren Lundtoft Hansen til Ritzau.

Novo Nordisk-aktien vil formentlig bevæge sig et nøk opad torsdag som følge af medicinalfirmaets nye diabetesprodukt, vurderer han.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Imerco-boss havde gerne overtaget hele Inspiration

For næsten et år siden meddelte isenkræmmerkæderne Imerco og Inspiration ud, at de skulle fusioneres. Men sådan skulle det ikke gå. Konkurrencemyndighederne skulle først godkende afgørelsen, og onsdag kom der så endeligt svar.

Fusionsplanen blev afvist, men Imercos ejer, Mikael Goldschmidt, har fået lov til at overtage 25 ud af Inspirations-kædens 45 butikker. De resterende 20 forretninger fortsætter under et andet navn.

Mikael Goldschmidt erklærer sig tilfreds med, at det er muligt at overtage 25 butikker. Dog lægger han ikke skjul på, at han helst havde overtaget alle Inspiration-butikker. I denne Berlingske-analyse kan du læse mere om den amputerede fusionsplan.

Business anbefaler

3
Trump dropper erhversbosser

USAs præsident, Donald Trump, har valgt at nedlægge erhvervsrådet »American Manufacturing Council«, der blev nedsat kort tid efter Trumps indsættelse i Det Hvide Hus. Det sker, efter magtfulde erhvervsledere har forladt rådet på stribe.

Først var det Tesla-grundlægger Elon Musk, der sagde stop, efter Trump havde valgt at opsige USAs medvirken i Paris-klimaaftalen. Siden har erhvervsledere fra Intel Corp, Merck & Co Inc, Under Armour og Alliance for American Manufacturing forladt rådet i kølvandet på weekendens raceuroligheder i USA.

»I stedet for at lægge pres på erhvervslederne i American Manufacturing Council-råd, opløser jeg begge. Tak til alle!,« skriver Trump på Twitter.

Det sker i dag

 • Kl. 07.00: GN Store Nord kommer med regnskab for andet kvartal.
 • Kl. 07.30 Nykredit præsenterer regnskab for andet kvartal.
 • Kl. 08.00: Nets offentliggør regnskab for andet kvartal.
 • Kl. 08.00: ISS kommer med regnskab for årets første seks måneder.
 • Kl. 08:30: Vestas præsenterer med regnskab for andet kvartal.
 • Desuden kommer HH+ International, Skjern Bank, NKT Holding, Norden og DFDS alle med regnskaber for andet kvartal.

Det skal investorerne holde øje med

Markedet i Europa vil i dag fordøje referatet af det seneste møde i den amerikanske centralbank, som blev offentliggjort i går aftes, vurderer Nordeas seniorstrateg Morten Hessner:

 • Referatet viste, at medlemmerne, som følge af den relativt svage inflationsudvikling i økonomien, ikke er helt enige om, hvornår renten skal forhøjes i de kommende måneder. Til gengæld synes der at være enighed om, at tilbagerulningen af den gigantiske obligationsbeholdning vil tage sin begyndelse på det kommende møde til september. Temaet er centralt i markedet i øjeblikket og kan påvirke både aktier og renter i den kommende tid.
 • Kl. 14.30 offentliggøres »Philly Fed«-erhvervstilliden for august, som er en af de tidligste målinger på temperaturen i den amerikanske fremstillingssektor. Markedet forventer et lille fald til 18,5. Herudover kommer der til formiddag reviderede tal for inflationen i euroområdet i juli, hvilket markedet også vil studere med en lup.
 • Senere i aften holder medlemmerne af rentekomiteen i den amerikanske centralbank Kaplan og Kashkari taler, og de vil kaste yderligere lys over, hvordan den amerikanske centralbank vil spille sine kort i den kommende tid.

Det sker på markederne

Det amerikanske aktiemarked lukkede i positivt terræn som følge af onsdagens referat fra den amerikanske centralbank. Torsdag morgen ligger de asiatiske aktiemarkeder generelt med små plusser.

 • Nikkei 225: -0,1 pct.
 • Sydkoreas Kospi: 0,6 pct.
 • China Shanghai Composite: 0,4 pct.
 • Amerikanske aktiefutures: -0,1 pct.