Novo udskyder børsplaner for IT-komet

Uro på aktiemarkederne får Novo Nordisk til at udskyde børsnoteringen af NNIT, men planen er fortsat, at selskabet skal på børsen inden udgangen af 2014.

Jesper Brandgaard, finansdirektør i Novo Nordisk, og topchef Lars Rebien Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk har udskudt planerne om at børsnotere IT-selskabet NNIT i mindst en uge og muligvis længere frem, oplyser kilder. Planen er fortsat at selskabet skal være på Børsen inden udgangen af 2014.

»Uroen på aktiemarkedet har fået dem til at vælge at se hvordan tingene udvikler sig. Det er ikke noget dramatiske og noteringen er ikke aflyst. Det er kun et spørgsmål om at se tingene an,« siger en kilde.

Som Berlingske tidligere har skrevet var planerne så sent som i sidste uge, at den såkaldt intention-to-float skulle sendes til fondsbørsen i dag, onsdag. Det ville være første offentlige information om børsplanerne. Men pludselige fald på aktiemarkederne har skabt bekymrringer. De såkaldte volatilitets-indeks pegede i den forkerte retning, og angiveligt var investorerne begyndt at give mere forsigtige tilbagemeldinger om interessen for NNIT. Det har fået Novo Nordisk og NNIT til at vente med at offentliggøre planerne.

»De ser tingene an og ser, hvordan det udvikler sig den næste uge eller to,« siger en kilde.

Den plan som der er arbejdet med i en længere periode var at indlede processen onsdag. Herefter skulle børsprospektet være offentliggjort 3. november og den endelige børsnotering var sat til at finde sted 14. november.  Det ville have været præcis 14 år efter at Novo Nordisk spaltede enzymselskabet Novozymes ud som selvstændigt selskab og børsnoterede det.

Nu tegner det i stedet til, at NNIT bliver noteret senere. Seneste mulighed i 2014 er sandsynligvis i den første uge af december. Herefter er selskabet sandsynligvis tvunget til at udskyde børsplanerne ind i 2015.

Tilbage i januar oplyste Novo Nordisk første gang om tankerne bag børsnoteringen af NNIT. Dengang sagde selskabet, at mulighederne for en børsnotering ville blive undersøgt.

NNIT blev i 1998 udskilt i et selvstændigt aktieselskab men med Novo Nordisk som eneejer. NNIT er i dag en international IT-serviceleverandør, der både rådgiver om, udvikler og driver IT-løsninger. NNIT har over 2.200 medarbejdere og omsatte i 2013 for ca. 2,2 mia. kr.

Danske Bank og Morgan Stanley er valgt til at stå for børsnoteringen. Samtidig har NNITs topchef, Per Kogut, tidligere sagt, at advokathusene Gorrissen Federspiel og Davis Polk er udpeget til det juridiske arbejde.

Planen er, at lidt under 50 pct. af aktierne skal købes af nye investorer i markedet. Men Novo Nordisk vil samtidig sælge yderligere ca. 25 pct. af aktierne til Novo A/ S, som er den største aktionær i Novo Nordisk. Dermed kommer Novo Nordisk og Novo A/ S til at sidde på lige store andele og samlet lidt over 50 pct.