Novo-toppen forgyldes af kursfest

De seks medlemmer af Novo Nordisks direktion sidder nu på aktier for over 350 mio. kr. efter aktietildelinger og en markant kursstigning.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Den solide kursfremgang i 2014 sikrede direktionen en klækkelig gevinst på godt 100 mio. kr, således at de seks medlemmer af Novo Nordisks direktion nu sidder på aktier for over 350 mio. kr.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi så, at Novo allerede for cirka 10 år siden valgte at erstatte deres traditionelle optionsprogram med et aktiebaseret program, hvor man hvert år baseret på de leverede resultater tildeler direktionen et bestem antal aktier. Når de så klarer sig godt og får bonusser hvert år, så bliver beløbet med tiden ganske stort, siger Ken Bechmann, ekspert i optioner og warrants fra Copenhagen Business School.

Simcorp og B&O har ifølge Ken Bechmann allerede valgt at benytte sig af samme model som Novo. Lars Rebien Sørensen, som siden 2000 har været Novos topchef, har nu aktier for 92,4 mio. kr., hvilket er en stigning på 27,8 mio. kr. Novo-aktien steg 31 pct. i 2014, hvilket gjorde aktien til en af guldæggene i aktiekurven.