Novo styrede C20 til solidt plus

Regnskabsaktuelle Novo Nordisk trak onsdag C20-indekset i plus, mens Danske Bank i den sene handel også sled sig til et lille plus.

Det affødte en C20 fremgang på 1,1 pct. til 462,8.

Novo Nordisk blæste frem på markedet, efter at investorerne havde set helårsregnskabet. De europæiske markeder var præget af en negativ stemning, som dog fik et lille løft i den sene handel.

Novo Nordisk lukkede med et kurshop på 4,7 pct. til kurs 493 efter morgenstundens regnskabspræsentation. Novo gentog sin omsætningsvækstprognose på mere end 10 pct. og hævede driftsindtjeningsprognosen (EBIT) til 15 pct. i 2007. Prognoserne tog udgangspunkt i lokalvaluta dvs. eksklusiv valutaeffekten. Novo leverede en vækst i driftsindtjening (EBIT) på 13 pct. til 9,12 mia. kr. for helåret 2006. Omsætningen steg 15 pct. til 38,7 mia. kr.

- Novo Nordisks regnskab skabte en lettelse i markedet, og det er det, der fik aktien til at stige. I sig selv berettiger regnskabstallene ikke til den her stigning, udtalte Mads Zink, chef for Sales Trading i Danske Markets til RB-Børsen.

Kort efter åbningstid aflagde Danske Bank sine tal for helåret. Danske Bank lukkede onsdag 0,2 pct. højere i kurs 263,5, men havde kort inden lukketid ligget i negativt terræn. Overskuddet før skat steg 0,9 mia. kr. til 18,5 mia. kr. i 2006. Nettorenteindtægterne steg 13,6 pct. til 19,5 mia. kr. Danske Bank vurderede, at indtjeningen før tab på udlån for 2007 forventes at blive nogenlunde på niveau med 2006.

Handelsbankens analytiker Matti Ahokas var overrasket over dagens første kursreaktion oven på Danske Banks 2006-regnskab. Kursfaldet blev forklaret med skuffende forventninger for 2007.

- Vi mener, det er ret gode forventninger, banken har for renteindtægterne i 2007. I forhold til de tal, der blev offentliggjort for tredje kvartal 2006, er der tale om en opjustering af forventningerne baseret på både højere volumen og højere renter. Så vi synes, at kursreaktionen er ret overraskende, sagde Matti Ahokas til RB-Børsen.

A.P. Møller - Mærsk's B-aktier lukkede onsdag 0,4 pct. højere i kurs 57.700. Rederigiganten vil sammen med 15 andre shipping-selskaber hæve fragtraterne på ruterne mellem Europa og Asien, meddelte sammenslutningen Far Eastern Freight Conference (FEFC). Maersk meddelte onsdag, at selskabet åbner nye fragtruter mellem Middelhavet og USA/Canada.

Blandt sidepapirerne faldt Boconcept 2,6 pct. til kurs 414. Anbefalingen af Boconcept nedjusteres til "hold'" fra "køb" af analytikerne hos Danske Equities. Nedjustering skyldes, at aktien er steget 33 pct., siden Danske Equities begyndte dækningen af aktien.

RB-Børsen