Novo-selskabs raketfart drevet af guldgraverstemning

Novo-selskabet NNIT's sejrsgang på første børsdag er drevet af en fantastisk stemning på aktiemarkederne og masser af risikovillig kapital. Dernæst trækker Novo-navnet også voldsomt op, vurderer analytikere.

NNIT er i mål med sin børsproces og trykker på børsknappen fredag morgen kl 9 ved et arrangement i deres hovedsæde. Der er løftet stemning og champagne for det er første selskab siden OW bunker, der bliver noteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var fuld damp under kedlerne, da Novo-selskabet NNIT blev sluppet løs på fondsbørsen fredag. Udbudskursen blev tidligt fredag morgen sat til 125 kr. pr. aktie, men efter ganske få minutters handel var kursen oppe omkring 182 kr for en aktie.

I løbet af dagen stabiliserede kursen sig omkring 160 og landede ved børsens lukning på 157,5. Det ændrer dog ikke på, at investorerne for alvor har kastet deres kærlighed på aktien.

Det er der flere årsager til, mener Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

»Det er den første større børsnotering efter finanskrisen, som ikke rimer på kapitalsfonds-exit. Dernæst er Novo Nordisk verdenskendt i Danmark for at være det absolutte topmærke, man overhovedet kan investere i. Og sidst men ikke mindst har der bredt sig en aktiefeber, som næsten tåler sammenligning med de glade dotcom-dage«, siger Per Hansen.

Han ser en stigende tendens til, at flere private investorer vil bevæge sig ind i markedet med en ny og glubende appetit på aktier.

»Der er nærmest tale om en guldgraver-stemning for øjeblikket, som vi ikke har set mage til i flere år. Folk er gået fra aldrig mere aktier i marts 2009 til aldrig andet end aktier i dag«, siger Per Hansen.

Også Sydbanks aktieanalysechef Bjørn Schwarz mener, at stemningen på markederne ligger i den høje ende.

»Investorerne leder med lys og lygte efter nye investeringsmuligheder i et marked, hvor renterne er ekstremt lave. Der er rigtig meget risikovillig kapital derude,« siger Bjørn Schwarz, der på den baggrund ikke er voldsomt overrasket over den store kursstigning i NNIT.

»Med den stemning i markedet kommer det jo meget belejligt, at Novo vælger at udskille en af sine mindre virksomheder. Novo-navnet borger for kvalitet,« siger aktieanalysechefen.