Novo-sag presser aktien ned

Aktien i Novo Nordisk er åbnet i minus og trækker hele C20-indekset ned, efter selskabet er kommet i modvind for ulovlig markedsføring i USA. Novo Nordisk falder knap tre procent, og C20-indekset ligger en procent lavere.

Novo Nordisk vil ikke kommentere sagen om de eventuelle overtrædelser nærmere, hvilket næppe dæmper markedets nervøsitet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisks ellers pæne ry har fået ridser i lakken onsdag morgen, hvor selskabet har meddelt, at det undersøges i USA for mulige ulovligheder i forbindelse med markedsføringen af produkterne Novolog, Levemir og Victoza.

Det giver usikkerhed, hvilket er gift for aktiemarkedet, der straks fra morgenstunden har sendt den ellers ombejlede Novo-aktien tre procent lavere til kurs 652,5.

"Novo Nordisk vil samarbejde med statsadvokaten om denne undersøgelse. Novo Nordisk kan ikke på nuværende tidspunkt fastslå eller forudsige udfaldet af denne sag eller vurdere konsekvenserne deraf, ligesom det ikke er muligt at forudsige, hvor længe undersøgelsen vil vare, eller hvornår virksomheden kan give yderligere information, skriver Novo Nordisk i en meddelelse.

Novo Nordisk vil ikke kommentere sagen yderligere, hvilket næppe dæmper usikkerheden om konsekvenserne i markedet.

Også hug til banker

Dagens anden store nyhed er, at kreditvurderingsinstituttet Moody's har nedgraderet vurderingen af fem danske banker efter Amagerbankens krak. Det er den langsigtede kreditvurdering af Danske Bank, Spar Nord Bank, FIH Erhvervsbank, Ringkjøbing Landbobank og BankNordik, der er blevet sænket. Og for Danske Bank, FIH Erhvervsbank og BankNordik er der risiko for yderligere nedgradering, oplyser Moody's.

Samtidig er Nordea Bank Danmark, Sydbank og Jyske Bank sat under overvågning med henblik på en mulig nedgradering, så Moody's sætter et stort spørgsmålstegn ved den danske banksektor efter Amagerbankens krak.

Aktien i Danske Bank falder godt en halv procent til kurs 128,60, og faldet til tungtvejende selskaber som Novo Nordisk og Danske Bank betyder, at C20-indekset efter 15 minutters handel ligger en procent lavere i niveau 467, mens de øvrige børser i Europa er åbnet lidt højere.