Novo-rivals successtudie kan koste lidt på kursen

Aktien i Novo Nordisk kan komme under pres fredag.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, efter at Novos konkurrenter Eli Lilly og Boehringer Ingelheim torsdag aften annoncerede opsigtsvækkende hjertekardata med deres diabetespille, Jardiance.

Pillen har som det første diabetesmiddel nogensinde vist sig at reducere risikoen for hjerte-kar-død i diabetespatienter. Og der er tale om en opsigtsvækkende risikoreduktion på 38 pct., som med stor sandsynlighed vil få læger verden over til i højere grad at udskrive pillen.

Selv om det ikke umiddelbart bliver på bekostning af Novo-produkter, kan det ikke udelukkes, at det rammer Novos diabetesmiddel Victoza og andre tilsvarende lægemidler lidt, mener Sydbank-analytikeren.

- Det kan kortvarigt få konsekvenser for væksten i GLP-1-segmentet, herunder Victoza, siger han.

Generelt venter han dog, at det øgede salg af Jardiance især vil influere på salget af andre diabetespiller, heriblandt DPP-4-hæmmerne som Mercks Januvia, der solgte for 6 mia. dollar sidste år.

På børsen i New York blev teksten dog torsdag tilsyneladende udlagt lidt mindre negativt, når det kommer til de afledte effekter af Eli Lillys og Boehringers succes. For mens Eli Lilly steg 6,6 pct., holdt såvel Merck som Novo Nordisk skansen og sluttede 0,2 pct. højere.