Novo og Novozymes mister 27 milliarder i værdi på en formiddag

Enzymkæmpen Novozymes' aktiekurs falder ni procent ved børsåbningen efter skuffende halvårsregnskab og nedjustering. Også Novo Nordisk står til kursfald. Sammen har de to selskaber tabt 26,9 milliarder kroner i værdi torsdag formiddag.

Novozymes sænker forventningerne til årets salgsvækst og får prompte tæsk på aktiemarkedet. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Enzymproducenten Novozymes er dagens største taber på aktiemarkedet herhjemme med et fald på ni procent ved åbningen torsdag. Det sker efter et halvårsregnskab med skuffende salgstal og en nedjustering af forventningerne til årets salgsvækst.

Novozymes er ramt af priskrig på vaskemidler i USA, hvilket gør dobbelt ondt fordi enzymer til vaskemidlerne er den største forretning og USA det største marked. Kun den høje dollarkurs redder fremgang i det hele taget. Derfor sænker Novozymes forventningerne til årets salgsvækst fra 16-18 procent til 13-16 procent. Forventningerne til årets resultat er dog uændrede.

TV: Novozymes leverer skuffende toner

 

Også Novo Nordisk står til et lille fald ved åbningen. Medicianvirksomhedens regnskab var ellers positivt med en overraskende opjustering, men åbenbart ikke nok til investorerne.

Samlet betyder de to selskabers kursfald, at der er barberet 26,9 milliarder kroner af værdierne på børsen i dag.

TV: Novo Nordisk opjusterer

 

Netop de to selskaber er blandt de danske aktie-kæledægger, fordi selskaberne stort set har leveret konstant fremgang i mands minde. Derfor skal der ofte ikke meget malurt i bægeret for at få aktien til at falde.