Novo og Danisco løftede C20

En svag amerikansk forbrugertillid, og et skuffende kvartalsregnskab fra Deutsche Bank var med til at ligge en dæmper på udviklingen på det danske aktiemarked.

Læs mere
Fold sammen
C20-indekset var dog i stand til at holde skuden oven vande, og lukkede 0,5 pct. højere i 308,15, hvor især Danisco og Novo Nordisk trak i front.

"Den positive stemning ebbede lidt ud i den sene handel, men det danske aktieindeks holdt ellers godt fast i fremgangen i modsætning til de europæiske aktiemarkeder, som ved dansk lukketid lå godt 1 pct. lavere," sagde senioraktiehandler Claus Thestrup hos Handelsbanken til RB-Børsen.

Amerikanske nøgletal var uensartede, men hvor tal for forbrugertilliden bød på den største skuffelse med et stort fald i juli, hvilket øgede incitamentet for lidt profithjemtagning, sagde aktiehandleren.

Deutsche Bank faldt på regnskab
Danske Bank lukkede 0,5 pct. lavere i kurs 108, mens Nordea steg 0,4 pct. til kurs 48, til trods for at det amerikanske finanshus JPMorgan sænkede sin anbefaling på Nordea-aktien til "Undervægt" fra "Neutral", imens kursmålet blev sænket til 49 skr. fra 51 skr.

Den tyske storbank Deutsche Bank lagde en dæmper på finansstemningen, og faldt knap 10 pct. efter at have præsenteret regnskab for andet kvartal. Deutsche Bank overraskede solidt med indtjeningen, imens bankens hensættelser til tab på udlån skuffede investorerne.

Novo Nordisk steg 3,1 pct. til kurs 315. Finanshuset Bernstein hævede anbefalingen på Novo Nordisk-aktien til "market perform" mens kursmålet blev hævet til 305 kr. fra tidligere 260 kr., skriver Bloomberg News.FLSmidth steg 3,9 pct. til kurs 207,8, hvilket skete under en pæn omsætning. Fremgangen kan henledes til stigende råvarepriser de seneste par handelsdage, mens en analyse tirsdag fra konsulenthuset og researchselskabet Frost & Sullivan tegnede et særdeles flot billede for det indiske cementmarked, og dermed understøttede den øgede efterspørgsel på aktien.- FLSmidth steg blandt andet på rapporten om det indiske cementmarked fra Frost & Sullivan og Indien er et vigtigt marked for selskabet, bemærkede senioraktiehandler Claus Thestrup.Danisco stod for tirsdagens største C20-fremgang, og lukkede 4,5 pct. højere i kurs 255. Danisco forsatte dermed den seneste periodes stærke udvikling, efter avisskriverier om selskabets milliardpotentiale indenfor enzymsalget på det amerikanske marked.NKT lukkede 0,7 pct. lavere i kurs 191,5. Den franske NKT Cables-konkurrent Nexans steg over 5 pct. efter at have fremlagt regnskab for første halvår. Regnskabet kom blot tre uger efter at Nexans sænkede forventningerne. Nexans fastholdt målet for driftsmarginalen på 6 pct. for 2009 efter en driftsmarginal på 5,3 pct. i første halvår. Nexans skrev, at driftsmarginalen i 2. kvartal lå over 6 pct.Vestas faldt 3,9 pct. til kurs 370, efter at den tyske Vestas-konkurrent Repower sænkede omsætnings- og indtjeningsforventningerne til 2009/10 i sit regnskab for første kvartal. Repower venter, at omsætningen og indtjeningen vil ligge i den lave ende af tidligere opstillede intervaller, og selskabet så desuden en øget risiko for projektforsinkelser.

DSV steg 2,4 pct. til kurs 73,8 op mod fredagens regnskab, men dog ikke under imponerende volumen.

RB-Børsen