Novo og Coloplast til tops med C20-rekord

Der er endnu en rekord til det klassiske C20-indeks, da fondsbørsen torsdag åbnes.

Indekset rammer 546,17 fra åbningen for derefter at fald en smule til 543,3 - en stigning på 0,4 pct. C20Cap stiger med 0,3 pct. fra åbningen til indeks 560,8.

I toppen af dagens stigning på fondsbørsen ligger Coloplast, der onsdag kom med regnskab. Coloplast-aktien lukkede onsdag i 281,30 kr. efter et fald på 3,9 pct. En skuffende omsætning og en nedjustering af forventningerne i selskabets kvartalsregnskab faldt ikke i markedets smag.

Ikke desto mindre har Goldman Sachs fået øjnene op for Coloplast og tror nu langt mere på selskabets potentiale. I hvert fald hæver den amerikanske storbank anbefalingen af Coloplast-aktien til "køb" fra tidligere "neutral". Kursmålet løftes samtidig knap 70 pct. til 368 kr. fra tidligere 218 kr.

Coloplast-aktien stiger 3,2 pct. til 290,2 kr. per aktie fra start.

Lige efter Coloplast kommer Novo Nordisk, der torsdag morgen aflagde regnskab for 2012. Forventningerne til Novo Nordisks årsregnskab for 2012 var på forhånd bygget tårnhøjt op. Alligevel formåede medicinalselskabet at overraske positivt, konstaterer Sydbanks Novo-analytiker Søren Løntoft Hansen.

- Over en bred kam er det et stærkt regnskab. Både omsætning og indtjening er bedre end ventet i fjerde kvartal, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Dagens største regnskab kunne vise en omsætning på 21 mia. kr. i fjerde kvartal med et overskud på bundlinjen efter skat på 5,76 mia. kr. Samtidig sætter Novo forventningerne til 2013 til en salgsvækst på 8-11 pct., hvor forventningen tidligere har lydt på et "højt encifret" procenttal.

Medicinalgiganten melder desuden, at der vil blive indledt aktietilbagekøbsprogrammer for samlet 14 mia. kr. - oven i en foreslået udbyttebetaling på 18 kr. per aktie. Novo-aktien stiger 0,8 pct. til 1029 kr.

I bunden af C20-indekset ligger Vestas, der falder 3,2 pct. fra åbningen til 35,11 kr. per aktie. Torsdag morgen blev det offentliggjort, at det tyske vindmølleselskab Repower har vundet en stor mølleordre på 350 MW i Canada. Repowers moderselskab, indiske Suzlon, steg desuden kraftigt på nyheden.

Uden for eliteindekset bliver onsdagens nyhed om, at spillerforeningen ikke vil begære Brøndby IF konkurs, tilsyneladende godt modtaget. Vestegns-aktien stiger 9,6 pct. fra start til 11 kr. per aktie efter onsdag at være faldet med 11,9 pct.

Ringkjøbing Landbobank, der aflagde regnskab med et basisresultat på 401 mio. kr. - ganske pænt i tråd med forventningen, som lå på "cirka 400 mio. kr." Samtidig siger direktøren torsdag morgen i Jyllands-Posten, at han vil gå endnu mere efter at vinde kunder til bankens Private Banking-afdeling. Ringkjøbing Landbobank stiger 1,9 pct. til 846 kr. pr. aktie.

I den modsatte ende ligger Østjydsk Bank, der fortsætter sin stime med femte dag med fald ud af de seneste seks handelsdage. Østjydsk Bank-aktien handles til 138 kr. per aktie - et fald på 9,2 pct, eller 39,9 pct. på den seneste uge.

/ritzau/FINANS