Novo øger sine langsigtede mål

I det netop aflagte årsregnskab for 2008 hæver Novo Nordisk de langsigtede mål. Fremover skal overskudsgraden lande på 30 procent, men forventningen til væksten i den primære drift fastholdes på tidligere niveau.

Foto: Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Sådan her tror vi selv, fremtiden kommer til at se ud. Ved aflæggelsen af et årsregnskab kigger virksomheden ikke kun på det forgange år – de kommer også med deres langsigtede målsætninger.

Og hos medicinalvirksomheden Novo Nordisk tror man på at fremtiden tegner lyst. Novo Nordisk opjusterer de langsigtede finansielle mål, efter at virksomheden i 2008 opnåede de mål man tidligere havde sat.

Altså er der brug for at skubbe målstregen, og for Novo betyder det blandt andet, at overskudsgraden skal løftes fra den tidligere målsætning på 25 procent til 30 procent.

Forretningen af den investerede kapital skal på lang sigt gerne løftes fra 30 til 50 procent, mens målet om cash to earnings løftes fra det tidligere mål på 70 procent til 80 procent.

På ét område holder Novo Nordisk dog forventningerne en anelse mere jordbundne. De langsigtede forventninger til væksten i resultatet af primær drift lyder således på 15 procent – akkurat som de gjorde i de tidligere mål.

Det til trods for at medicinalvirksomheden rent faktisk opnåede en vækst i resultatet af primær drift på hele 38,4 procent, og altså slog sine egne målsætninger.

Medicinalvirksomheden skriver om de langsigtede finansielle mål, at de er ” baseret på en forudsætning om fastholdelse af det nuværende forretningsklima og de nuværende forretningsmæssige aktiviteter og forudsætter, at valutakurserne forbliver på det nuværende niveau.