Novo Nordisk/CFO: Usikkerheden er øget

Læs mere
Fold sammen
Den nuværende krisestemning har ikke vist sig i den økonomiske formåen hos Novo Nordisk. Men usikkerheden er klart øget, både hvad angår muligheden for at leve op til forventningerne i år som for den langsigtede udvikling. Det vurderer Novo Nordisks koncerndirektør Jesper Brandgaard, der har ansvaret for finanserne.

- Det er lykkedes i en relativ turbolent verden at komme ud med resultater, som er fuldstændig i tråd med, hvad vi havde forventet, lyder det fra Jesper Brandgaard.

Han mener, at resultaterne viser, at der fortsat er et meget betydeligt behov for insuliner globalt.

- Og der synes ikke at være en ret stor påvirkning af vores salg af den omliggende økonomi. Indtil videre er det i alt fald ret begrænset, hvad vi har set, noterer finansjongløren.

Jesper Brandgaard vurderer dog, at de økonomiske krisetider kan give sig udslag på sigt.

- Der kan være en risiko for, at konverteringsraten til nye og mere moderne produkter, der typisk er dyrere, kan blive noget langsommere. Og der er ingen tvivl om, at prisforhandlinger med myndighederne bliver mere udfordrende, lyder det.

Novo Nordisk mener dog, at den nuværende forretning er så stabil, at det har åbnet for en forøgelse af de langsigtede mål.

- Den underliggende vækst i antallet af patienter gør det meningsfuldt. Men det er klart, at det er med en højere grad af usikkerhed, når man har det mest lovende nye projekt i en udfordrende regulatorisk proces i USA, og med en verdensøkonomi som er i recession. Men når vi ser fire til seks år frem, er det fortsat realistisk, at der vil være en stabil vækst i vores forretning. Og vi tror fortsat på, at vi kan levere tocifrede vækstrater i salget i lokal valuta over tid, siger Jesper Brandgaard, der i samme åndedræt påpeger, at forudsætnignerne for de langsigtede mål er blevet flere, end de sædvanligvis er.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )