Novo Nordisk træder ind i europæisk eliteindeks

Novo Nordisk får snart ære af en plads blandt Europas førende selskaber i Stoxx Europe 50-indekset.

Novo Nordisk bliver en del af Europas fine selskab på aktiemarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Den store danske medicinalaktie indtræder 22. juni i indekset og gør dermed børsgiganter som Bayer, Shell, AB-Inbev og HSBC selskab.

Novo afløser den britisk baserede bank Standard Chartered, oplyser Stoxx Ltd., der administrerer indekset, ifølge Bloomberg News.

Novos indtræden i indekset kan få kurseffekt for selskabet, da en række fonde forsøger at matche indekset og derfor vil eje de aktier, der er i det, skriver DPA. Spekulation om Novos indtræden kan allerede have medvirket til at løfte aktien 2,6 pct. mandag til kurs 389,1.

Største selskab i Stoxx Europe 50-indekset, målt på markedsværdi, er medicinalselskabet Novartis med en værdi på 1880 mia. kr., mens Deutsche Bank er mindst med en børsværdi på 280,6 mia. kr..

Novo Nordisk bliver med sin markedsværdi på lige over 1000 mia. kr. det syvendestørste selskab i indekset. Adgang til indekset er dog justeret efter mængden af aktier i fri handel, og der er Novo Nordisk blandt andet hæmmet af den store aktiepost, der ligger hos Novo A/S.

Stoxx Europe 50-indekset skal i øvrigt ikke forveksles med Euro Stoxx 50-indekset. Sidstnævnte indeholder kun selskaber fra eurozonen.