Novo Nordisk: Solidt regnskab med pil op - Jyske Bank

 

Det var er solidt halvårsregnskab, som Novo Nordisk fremlagde fredag. Det vurderer Jyske Banks Novo Nordisks-analytiker, Peter Bertram Andersen, over for RB-Børsen.

 

- Det er et rigtig flot regnskab. Det viser, at de kan fastholde den forbedrede bruttomarginal, siger Peter Bertram Andersen, der mener, at bruttomarginalen kan komme endnu højere op.

 

- Der er selvfølgelig en grænse, men jeg mener, der er plads til lidt mere, lyder det.

 

Enkelte skuffelser er der dog også blandt tallene.

 

- Hvis man skal lede efter noget negativt, er det, at salget af Novoseven og væksthormoner skuffer en smule, siger Peter Bertram Andersen.

 

Novo Nordisk omsætning og driftsresultat kom bedre ud end ventet. Koncernen fik en salgsvækst på 14 pct. opgjort i lokale valutaer i årets første seks måneder. Omsætningen i halvåret landede på knap 20,4 mia. kr. og driftsresultatet steg med 14 pct. til 5134 mio. kr. mod et ventet driftsresultat på 4857 mio. kr.

 

For hele 2007 øgede Novo Nordisk forventningerne til omsætning og primær driftsresultat. Novo Nordisk venter nu en salgsvækst på 11-14 pct. i lokale valutaer. Her ventede Novo Nordisk tidligere en vækst "på mere end 10 pct.". Opgjort i lokale valutaer er vækstforventningen til resultat af primær drift for hele året nu øget til omkring 20 pct.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )