Novo Nordisk: Opkøb kan stoppe tilbagekøbsprogram - dir

 

Novo Nordisk er stadig aktive for så vidt angår opkøb, men for tiden er der ikke meget på markedet. Og så ligger pengene bedre i aktionærernes lommer end i koncernhovedkvarteret i Bagsværd, vurderer koncernens finansdirektør, Jesper Brandgaard, over for RB-Børsen.

 

- Vi kan se, at vi har en meget stabil cash-flow-generering i både 2007 og 2008. Og de udviklinger vi har lavet på produktionsøkonomien - med forbedret produktionseffektivitet - gør, at vores investeringsbehov alt andet lige er mindre, end hvad vi har troet historisk. Og når vi ikke skal bruge så mange penge på investeringer, så bliver der frigjort flere penge fra driften, forklarer Jesper Brandgaard.

 

Men aktietilbagekøbet skal ikke ses som et tegn på, at virksomheden har opgivet opkøbsmuligheder.

 

- Hvis vi kan se opkøbsmuligheder, der passer ind i forretningen, så har vi ingen problemer med at stoppe aktietilbagekøbsprogrammet og så anvende penge mere offensivt. Men det kræver, at vi kan finde noget, der har et godt "fit", lyder det fra finansdirektøren. Han peger på, at der ikke er meget at købe inden for diabetes.

 

- Så ville der også være mange om buddet, siger han og fortsætter:

 

- Kan vi finde noget, der passer til vores biopharmaceutical-foretning, så er vi meget interesseret. Og hvis det betyder, at vi må sætte vores aktietilbagekøbsprogram på "hold" et stykke tid, så har vi det fint med det.

 

Novo Nordisk offentliggjorde i regnskabet for 2006 en beslutning om at udvide det eksisterende aktietilbagekøbsprogram med 4 mia. kr. hvorved programmet lyder på i alt 10 mia. kr. Koncernen har allerede tilbagekøbt knap 7,5 mio. aktier til en kontantværdi på 3,0 mia. kr.

 

Programmet ventes nu afsluttet ved udgangen af 2008 i stedet for som tidligere oplyst ved udgangen af 2007.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )