Novo Nordisk opjusterer nok engang (Opdat)

 

Novo Nordisk øger endnu engang forventningerne til hele 2007. Koncernen venter nu en salgsvækst på 11 - 14 pct. opgjort i lokale valutaer. Men det nuværende valutakursniveau ventes salgsvækst i danske kroner at blive på 7 - 10 pct.

 

Samtidig venter Novo, at resultatet af den primære drift bliver ca. 10 pct. Baggrunden er "en varig forbedring i bruttomarginen", men samtidig peger Novo på "en fortsat svækkelse af vigtige faktureringsvalutaer". Ses der væksten i lokal valuta venter en vækst på 20 pct.

 

Hidtil ventede Novo Nordisk en vækst i driftsresultatet på "mere end 15 pct." opgjort i lokale valutaer. I danske kroner venter Novo Nordisk en vækst i det primære driftsresultat på 6-8 pct. Forventningerne til salgsvæksten lyder på "mere end 10 pct." i 2007 i lokale valutaer, mens salgsvæksten i kroner ventes blive på "mindre end 10 pct.".

 

Forventningerne er baseret på "fortsat markedsindtrængning for Novo Nordisks strategiske nøgleprodukter inden for diabetesbehandling og biopharmaceuticals". Novo Nordisk peger på, at der er taget højde for den skærpede konkurrence på diabetesområdet i år som lanceringen af produkter fra konkurrenterne har påført den

 

I den øgede bruttomarginal er der også taget højde for øgede investering i forskning- og udvikling samt det øgede omkostningsniveau for salgs- og markedsføringsaktiviteter.

 

For de finansielle nettoindtægters vedkommende ventes et plus på 1,8 mia. kr. inklusiv gevinsten fra salget af Dako, der står for 1,4 mia. kr.

 

Investeringer i faste anlægsaktiver ventes at beløbe sig til under 3 mia. kr. i år og af- og nedskrivninger ventes at lande på ca. 2,3 mia. kr. De frie pengestrømme ventes at blive omkring 7 mia. kr. inklusiv gevinsten fra salget af ejerandelen i Dako.

 

Som vanlig er forventningerne under forudsætning af valutakurser på det nuværende niveau.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )