Novo Nordisk: Milliardsmæk på vej i USA - avis

Novo Nordisk står over for en økonomisk lussing på 1-2 mia. kr. med diabetesmidlet Victoza, da de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) formentlig vil afkræve flere studier af lægemidlet i relation til risikoen for udviklingen af hjertekarsygdomme. Det oplyser koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen til Dagbladet Børsen.

- Vi skal nok ud og lave et kæmpestort hjertekarstudie, hvor vi måske i to-fire år skal kigge på tusindvis af patienter og vise, at de ikke reagerer langsigtet på vores produkt. Patientsikkerheden er i højsædet, men det øger selvsagt omkostningerne, fordi den type studier koster et sted mellem 1 og 2 mia. kr., siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Victoza, der ventes lanceret til sommer, regnes for Novo Nordisks næste diabetessællert med prognoser fra analytikere, der spår salgspotentiale mellem 5 og 30 mia. kr. Et produkt fra Eli Lilly har allerede banet vejen for den nye type diabetesmidler, kaldet GLP-1, men uden den store succes. Novo regner med at kunne gøre det bedre, men skal altså nu efter al sandsynlighed pøse yderligere et par milliarder oven i udviklingen af produktet, der allerede har været noget af det dyreste, medicinalkoncernen nogensinde har udviklet, skriver Børsen onsdag.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )