Novo Nordisk i aftale med irske Merrion

Novo Nordisk har indgået endnu en udviklings- og licensaftale med det irske biotekselskab Merrion.

Læs mere
Fold sammen
Og som ved den første aftale med Merrion retter også denne sig mod udvikling af orale diabetesbekæmpelsesmidler ved brug af Marrions teknologi kaldet Gipet. Samtidig investerer Novo Nordisk i en aktiepost i Merrion.

Den nye aftale drejer sig om udvikling af tabletbehandling med GLP-1 varianter, mens en tidligere aftale var rettet mod udviklng af insulin-tabletter.

Aftalen giver Marrion mulighed for indtægter på op til 58 mio. dollar (325 mio. kr.) foruden royalties fra salg.

Novo Nordisk indgik allerede i november sidste år en aftale med det irske selskab om udvikling og kommercialisering af orale typer af Novo Nodisk insulinanaloger, mens den ny aftale skal udvikle orale typer af den danske koncerns GLP-1 midler gennem Merrions Gipet teknologi. Novo Nordisk bærer i begge tilfælde omkostningerne til udvikling af produktkandidaterne.

Gipet er en teknologi, der forbedrer den orale optagelse af medicin (tablet-indtagelse), som ellers normalt skal gives ved indsprøjtning.

Novo Nordisk og Merrion har samarbejdet siden 2007 og samarbejdet er senest blevet forlænget sidste sommer. Da blev det oplyst, at samarbejdet skulle fortsætte efter indledende studier, hvor Gipet-teknologien blev kombineret med Novos lægemidler.

Novo Nordisk har med aftale nummer to besluttet at investere i en aktiepost i Merrion. Det drejer sig om 300.000 nye aktier til en pris på 3 euro per aktie. dermed investerer Novo Nordisk små 7 mio. kr. i det irske selskab.

RB-Børsen