Novo Nordisk holdt hånden under C20

Det danske aktiemarked indledte onsdagen med kursfremgang, men en sur stemning fik overtaget på de europæiske aktiemarkeder og smittede også negativt af på den danske aktiehandel.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En pæn stigning i Novo Nordisk begrænsede faldet i C20-indekset, som lukkede 0,2 pct. lavere i 415,12, mens de europæiske aktiemarkeder lå med lidt større fald ved dansk lukketid. DSV holdt fast i morgenstundens kursfremgang, mens de resterende cykliske aktier tabte stigningerne.

- Der var onsdag tale om en stille dag med lav aktivitet, og generelt har C20-indekset hoppet rundt på samme sted de sidste par dage, idet investorerne ikke rigtig kan finde katalysatoren for at sende aktierne den ene eller den anden vej, sagde senioraktiehandler Claus Thestrup hos Handelsbanken til RB-Børsen.

De cykliske aktier ledte onsdag morgen C20-feltet, men faldt i løbet af dagen tilbage med den sure stemning på de europæiske aktiemarkeder.

Vestas lukkede 2,1 pct. lavere i kurs 201,3 og er dermed fortsat inde i lidt af en modvind på aktiemarkedet. FLSmidth lukkede 0,3 pct. lavere i kurs 395, mens DSV modsat lukkede med største fremgang i C20-indekset med 2,2 pct. til kurs 112,4.

- Deutsche Bank har hævet sit kursmål på DSV-aktien til 125 kr. fra tidligere 115 kr., hvor købsanbefalingen blev fastholdt, bemærkede Claus Thestrup.

Carlsberg tabte 1,1 pct. til kurs 565. Danske Markets Equities sænkede anbefalingen af Carlsberg-aktien til "akkumuler" fra "køb." Banken understregede, at Carlsberg fortsat vurderes til at være en positiv langsigtet investering inden for bryggerisektoren. Lige her og nu ser Danske Bank dog risiko for kursfald som følge af gevinsthjemtagning. Finanshuset MF Global har indledt sin dækning af den danske bryggerigigant med anbefalingen "køb".

Danisco lukkede 0,4 pct. højere i kurs 493,1, mens Novozymes tabte 0,7 pct. til kurs 698,5. Finanshuset MF Global Unit indledte sin dækning af Danisco og Novozymes med købsanbefalinger.

D/S Norden faldt 0,5 pct. til kurs 217,5. Investeringshuset Fearnley Fonds sænkede sin anbefaling af tørlastrederiaktien til "sælg" fra "reducer". Kursmålet blev sænket til 180 kr. fra 220 kr.

Uden selskabsspecifikke nyheder fortsatte Novo Nordisk-aktien tirsdagens stigende trend med en fremgang på 0,7 pct. til kurs 542.

Danske Bank lå i den tunge ende med et fald på 2,2 pct. til kurs 126,9. Ifølge Claus Thestrup kan kursfaldet hænge sammen med de irske meldinger om banksektoren, som ventes at komme både i morgen torsdag og på fredag.

IC Companys steg 3,2 pct. til kurs 228. Den store svenske modetøjskoncern H&M meldte i sit regnskab om problemer med strandede butikscentre i Sydeuropa. Det fører til, at den svenske modetøjsgigant kommer til at åbne færre butikker end ventet i 2010. Problemerne i Sydeuropa kan også ramme danske IC Companys, men det ser mere kritisk ud for den spanske konkurrent Inditex. Det sagde analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

De seneste dages massive kurstæv fortsatte for færøske Eik Banki, der onsdag lukkede 23,4 pct. lavere i kurs 20.