Novo Nordisk hives i retten i Australien

Novo Nordisk bliver beskyldt for at overtræde et patent på human væksthormonformulering og hives nu i retten i Australien.

Læs mere
Fold sammen
Novo Nordisk bliver beskyldt for at overtræde et patent på human væksthormonformulering og hives nu i retten i Australien. Det skriver det australske nyhedsmedie The Age.

Det er medicinalselskabet CSL som sammen med Monash University har taget skridtet og stævnet Novo Nordisk ved den australske Federal Court.

CSL hævder, at Novo Nordisk har markedsført to væksthormonformuleringer i Australien - Norditropin SimpleXx og Norditropin Nordiflex - uden licens og tilladelse. Modsat hævder Novo Nordisk, at CSLs og Monash University's patenter er ugyldige.

CSL og Monash arbejdede inden for væksthormon-området i 1990'erne, men opgav projektet. De har dog fortsat rettighederne over de patenter, som blev udstedt i forbindelse med udviklingsarbejdet.

Novo Nordisk skulle efter sigende tidligere have gjort tilnærmelser til CSL for at indgå en aftale om formuleringerne, men forhandlingerne førte ikke til et licens-resultat.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )