Novo Nordisk håber Prandin-patent holder til 2018 - chef (Opd)

 

De amerikanske sundhedsmyndigheder har netop godkendt en kopi af Novo Nordisk-tabletten Prandin til markedsføring, når patentet udløber i 2009. Sagen er dog mere kompliceret end som så, og Novo Nordisk håber at kunne opretholde patentet og dermed eneretten på markedsføringen helt frem til 2018. Det oplyser Lars Kellberg, der er chef for patentfunktionen hos Novo Nordisk, til RB-Børsen.

 

- Vores basale patent på Prandin løber til 2009, men under den videre udvikling af stoffet har vi dækket os ind med flere patenter. Det vigtigste af dem er vores patent på kombinationen med Metformin, og det løber frem til 2018, forklarer Lars Kellberg.

 

- Patienter med type 2-diabetes kan sjældent klare sig med een type af behandling, og det er blevet meget populært at kombinere Prandin med stoffet Metformin. Faktisk så populært, at blot det at markedsføre en kopi af Prandin ikke kan undgå at krænke vores patent på kombinationen, tilføjer han.

 

Prandin er en tablet til behandling af type 2-diabetes, og Novo Nordisk har lige fra begyndelsen været forberedt på kopiproducenternes angreb.

 

- Prandin er et anderledes produkt end vores øvrige, da det er tabletbasert. Vi ved, at de generiske producenter plejer at være meget hurtige, når det handler om den form for teknologi, siger Lars Kellberg.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )