Novo Nordisk: Flere investorer mister troen på langsigtede mål

Flere investorer i Novo Nordisk har mistet troen på selskabets evne til at nå sine langsigtede mål på baggrund af det pressede amerikanske marked, men markedet venter stadig spændt på fredagens kvartalsregnskab.

Novo Nordisk. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Novo Nordisk ser selv det amerikanske prispres som en midlertidig udfordring på omkring to års basis. Flere investorer venter dog en længere krise. En krise, som i sidste ende vil forhindre insulingiganten i at nå sine langsigtede målsætninger om 10 pct. vækst i driftsoverskuddet.

»Der er modvind fra flere sider, så det langsigtede mål på 10 pct. bliver svært at nå. Det vil være svært for Novo Nordisk at modstå prispresset, som fortsætter i 2018 og måske ind i 2019 og 2020, om end på et lavere niveau,« siger Øyvind Fjell, porteføljemanager i norske Delphi Funds, til Børsen.

Novo Nordisk kommer med sit kvartalsregnskab fredag den 28. oktober, og der forventes her en forsigtig prognose for 2017, som vil inkludere en lav, konservativ vækstrate.

Fokus vil desuden være på opklarende ord, som kan give dybere indblik i varigheden af prispresset, og om hvorvidt Novo skal skære i de langsigtede mål.