Novo Nordisk-aktien ligger til en hård dag - igen

Novo Nordisk har fået udskudt godkendelsen af et vigtigt præparat på det amerikanske marked. Analytiker forventer reaktion på aktiemarkedet.

Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk forsøger i øjeblikket af opnå godkendelse af et kombinationpræparatet Ideglira til diabetikere på det amerikanske marked. Medicinalgiganten må dog vente minimum tre måneder længere end forventet, da de amerikanske sundhedsmyndigheder har udskudt godkendelsesprocessen. Nyheden om udskydelsen kommer efter, at Novo Nordisk torsdag meldte ud, at Lars Rebien Sørensen bliver afløst af Lars Fruergaard som CEO i selskabet. Nyheden har ført til yderligere kursfald til den pressede aktie, der har tabt 23, 8 procent af værdien i år.

»Novo Nordisk aktien er lidt presset, og den her nyhed giver brændstof til at sende aktien yderligere lidt ned. Når det så er sagt, så er det ikke tre måneder, der kommer til at afgøre, hvordan det her marked kommer til at udspille sig,« siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Han understreger, at Ideglira er et af det produkter, der skal bidrage til Novo Nordisk fremtidige vækst, så det er vigtigt for Novo Nordisk at få produktet godkendt. Søren Løntoft Hansen forventer, at Novo Nordisk-aktien, vil underpræstere i forhold til resten af markedet i kølvandet på nyheden, men på længere sigt skal man som investor ikke lægge for meget i nyheden.

»Konkurrenten Sanofi fik også deres kombinationsprodukt LixiLan udskudt med tre måneder, så nu er Novo Nordisk tilbage til status quo i forhold til konkurrenten. Det afgørende for præparatets langsigtede succes bliver, om produktet virker, hvor bekvemmeligt det er, og hvordan prissætningen bliver,« siger Søren Løntoft Hansen. »Det er det, der kommer til at afgøre, hvor meget Novo Nordisk kommer til at sælge, og hvordan markedsandelen kommer til at blive.«