Novo-marked i Kina får vitaminindsprøjtning - ØU

 

En ny sundhedsreform vil inden for tre år øge markedet for medicin i Kina med 65 procent. Reformen ændrer drastisk Novo Nordisks muligheder på det kinesiske marked.

 

Kina har erkendt sin fiasko med sundhedsvæsenet og har i praksis besluttet at gå til tegnebrættet for at skabe et nyt sundhedsvæsen fra bunden. Nu er en ambitiøs, ny sundhedsreform blevet kastet på bordet. Og reformen kan fundamentalt ændre perspektiverne for den danske insulinproducent Novo Nordisk. Hvis reformen, der vil give sygesikring til alle beboere i Kinas byer, lykkes, vil 100 mio. kinesere, der hidtil ikke har haft dækning, få ret til behandling og medicin, skriver Økonmisk Ugebrev.

 

Det skal alt sammen ske inden for tre år, og det vil i praksis svare til, at antallet af kinesere, der har mulighed for at få moderne behandling, vil vokse med 65 procent.

 

- Vi forventer, at når markedet for medicin vokser, så vil vores marked vokse på lignende vis, siger Novo Nordisks topmand i Kina, Ronald Christie.

 

Han tilføjer dog, at selv om Novo Nordisks markedsandel vil vokse, så er det endnu ikke sikkert, at markedet for insulin vil vokse med de samme procentsatser som det generelle marked for medicin.

 

- Tidligere er vi vokset hurtigere end det generelle marked på grund af udbredelsen af diabetes. Men selv i dag ved vi, at der er folk, der gerne vil have insulinbehandling, men som ikke har råd til det. Nogle af dem vil få mulighed for støtte under den nye reform, siger Ronald Christie.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )