Novo lyser op i rødt marked

En positiv nyhedsstrøm kan være en forklaring på, at aktien i Novo Nordisk mandag klarer sig ganske pænt på det danske aktiemarked, der ellers mest er indhyllet i røde farver.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt 18 af de 20 eliteaktier falder, mens Novo skiller sig ud med en stigning på 1,4 pct. til 288,85 kr.

Selskabet deltager i disse dage på den amerikanske diabetesforenings årsmøde i San Diego, og det skaber i sig selv en del positiv opmærksomhed, vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen.

Blandt andet slog Novo lørdag på tromme for sit nyeste langtidsvirkende insulin, Tresiba, med positive data fra et europæisk såkaldt "real world-studie," i 2550 patienter, der undersøgte effekterne ved at skifte til Tresiba fra andre langtidsvirkende insuliner, primært Lantus fra Sanofi og Novos eget Levemir.

Studiet viser ifølge Novo, at type 1- og type 2-diabetikere opnåede en signifikant reduktion i langtidsblodsukkeret, HbA1C, seks måneder efter et skifte til Tresiba.

- "Real world-data" ser rigtigt positive ud. Samtidig får selskabet nok øget opmærksomhed i disse dage på grund af årsmødet. Så kursfremgangen skyldes nok en blanding af de positive data og den øgede opmærksomhed, koblet med at aktien også har været ramt i 2016, siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Han vurderer, at investorerne efter en periode, hvor fokus har været rettet mod prispres på det amerikanske marked, så småt igen er begyndt at interessere sig for, hvem der ser ud til at ville vinde markedsandele i årene fremover.

- Der vurderer jeg, at vi vil se Novo og Eli Lilly vinde frem, mens jeg tror at Sanofi vil gå tilbage, siger Søren Løntoft Hansen.