Novo i højt humør hjalp igen til indeksrekord

God aftale for GN Store Nord og en Novo Nordisk-aktie i hopla førte til endnu en kursrekord på fondsbørsen.

Læs mere
Fold sammen
Det danske C20-indeks fortsatte torsdag sin færden i rekordniveauer. Indekset lå og svingede lidt i formiddagens løb, men hjulpet af gode nøgletal fra USA blev status ved dagens slutning endnu en rekord.

Eliteindekset lukkede 0,4 pct. højere i 531,43. Ude Europa var stigningerne lidt større ved dansk lukketid - op til en lille procent for aktierne i Paris og mindst for aktierne i London, der lå 0,4 pct. højere med en lille times handel igen.

Stemningen er god på aktiemarkederne.

- Nøgletallene fra USA gav en relativt god stemning generelt, selv om Philly Fed-indekset skuffede. Det sidste hår i suppen påvirkede dog ikke aktierne, siger aktierådgiver hos Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

GN solede sig i toppen af C20 uden nogle egentlige selskabsspecifikke, kursrykkende nyheder. Aktien steg med over 4 pct. til 87,90 kr.

- Det er svært at give en forklaring på stigningerne, men jeg kan konstatere, at det er udenlandske investorer, som køber pænt ind i aktien torsdag, oplyser Jesper Bamberger.

GN Store Nord meddelte, at selskabets headsetdivision Netcom er blevet produktpartner for Unified Communication, UC, hos IT-giganten Cisco. GN Netcom skal sammen med Cisco udvikle headsets til nogle af Ciscos løsninger.

Chr. Hansen, der onsdag leverede et regnskab, der samlet set var bedre end ventet, lukkede torsdag også pænt på den konto. Aktien steg med 2 pct. til 190,70 kr.

Novo Nordisks aktie var igen i rekordhumør, og medicinalaktien lukkede i 994 kroner - 0,3 procent højere. Rekordmakkeren fra onsdag Coloplast satte også rekord torsdag, da den lukkede i 289,90 kr. - 0,2 pct. højere.

De amerikanske storbanker Citigroup og Bank of America fremlagde regnskaber. Førstnævnte skuffede, mens Bank of America leverede en blandet buket. Regnskaberne gav ikke de danske C20-banker hverken støtte eller modvind. Nordea lukkede med en stigning på 0,7 pct. i 56,50 kr., mens Danske Bank faldt med 0,2 pct. til 107,50 kr. Jyske Bank steg 0,1 pct. til 179,10 kr.

De store nordiske banker får generelt advarende ord fra Bank of America, der i en analyse vurderer, at det positive momentum, aktierne har været inde i, fordi de har været anset for en form for sikker havn, er ved at være overstået. Danske Bank står dog til en god periode, vurderede Bank of America torsdag og gav banken prædikatet "top pick i regionen", skriver Bloomberg News.

Mest omsatte aktie torsdag var ejendomsselskabet Jeudan, hvor store aktieposter har skiftet hænder. Nykredit Realkredit har solgt aktier, og Chr. Augustinus Fabrikker har købt. Nykredit ejer ikke længere aktier i selskabet, og Augustinus har nu en ejerandel lige under 30 pct. Jeudan-aktien lukkede uændret i 443 kr.

G4S har måttet til lommerne og betale 415.000 pund for tabte nøgler til et fængsel. Ikke godt for imaget, men uden effekt på aktiekursen. Kursen steg 0,7 pct. til 24,45 kr på børsen i København.