Novo Holdings baner vej for USA-opkøb

Sten Scheibye, bestyrelsesformand i Novo Holdings. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Holdings har med en tilføjelse af to mand til bestyrelsen gjort klar til at etablere sig på det amerikanske marked og forbereder sig på nye kæmpeopkøb, hvor Novo skal være majoritetsejer.

Det skriver dagbladet Børsen.

Det er seniorrådgiver i konsulenthuset McKinsey, Jean-Luc Butel, og tidligere forskningschef i Bristol-Myers Squibb, Francis Cuss, der har fået plads i Novo Holdings bestyrelse.

Målet med de to nye medlemmer er at gøre investeringsselskabet parat til storopkøb i USA, hvilket ifølge Børsen kræver en etablering på det amerikanske marked, der er på linje med den, selskabet har i dag på ventureområdet.

»Hvis du ser på deres baggrund, så kan man se, at vi har søgt en person med dyb R&D-indsigt inden for medicinalområdet og en person med global indsigt i medicinsk udstyr,« siger Sten Scheibye, der er bestyrelsesformand i Novo Holdings, til Børsen.

Ifølge Sten Scheibye, sker udvidelsen ikke, fordi bestyrelsen har savnet erfaring med det amerikanske marked, men fordi den gerne vil udvide diversiteten og bredden.

Novo Holdings vil gerne etablere sig selv i USA indenfor området Principal Investments, som ifølge Novo Holdings er de største investeringer.

Sten Scheibye har til Børsen udtalt, at en etablering i USA, og dermed store investeringer på det amerikanske marked, hvor Novo Holdings er storinvestorer, kan være tæt på en realisering, men dog ikke er formelt besluttet endnu.

/ritzau/FINANS