Novo gør igen antrit til at passere en billion i markedsværdi

Novo Nordisk nærmer sig fredag igen en markedsværdi på en billion, eller 1000 mia. kr., efter at et forsøg på at runde det skarpe hjørne blev afvist for et par uger siden.

Novo Nordisk nærmede sig fredag igen en markedsværdi på en billion, eller 1000 mia. kr., efter at et forsøg på at runde det skarpe hjørne blev afvist for et par uger siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Medicinalaktien ligger 1 pct. højere i 385,10 kr., hvilket svarer til en markedsværdi på 1021 mia. kr. af hele aktiekapitalen. Fraregnet de egne aktier, som Novo Nordisk har købt under sit tilbagekøbsprogram, mangler der dog stadig en håndfuld mia. kr. i markedsværdi for at milepælen passeres.

Novo flirtede første gang med billionen fredag for et par uger siden, da nyheden om, at selskabet genindsender registreringsansøgning for sine nyeste insuliner, det langtidsvirkende Tresiba og insulinmixet Ryzodeg, sendte aktien på vinderkurs. Dengang blev aktien handlet så højt som 382 kr. i løbet af fredagen. Den rekord blev siden slået tirsdag den 7. april, hvor aktien blev handlet så højt som 387 kr.

I dag, fredag, er Novo-aktiens foreløbigt højeste notering 387,70 kr.

Lukkerekorden hedder 381,70 kr. og er fra i onsdags.