Novo: Eli Lilly-regnskab lille betydning for Novo - Gudme(2.opd)

 

Den amerikanske medicinalkoncern Eli Lilly's regnskab viste, at selskabet igen vinder markedsandele på diabetesområdet. Men det er svært at sige, hvilken betydning det har for Novo Nordisk på det amerikanske marked.

 

- Eli Lilly har ikke sagt noget om markedstrenden i forbindelse med selskabets regnskab. Så hvad selskabets regnskab betyder, og i hvilken retning tingene peger for Novo, er ikke nemt at sige. Men Eli Lilly har brudt den neagtive trend, selskabet har været inde i. Men om markedsandelene er vundet fra Novo Nordisk eller Sanofi-Aventis, ved jeg ikke, siger Novo Nordisk-analytiker i Gudme Raaschou, Anette Rye Larsen, til RB-Børsen.

 

Hun venter dog fortsat en solid vækst for Novo, og at det bliver et pænt regnskab, som selskabet præsenterer i næste uge. Det amerikanske marked har oplevet pæne prisstigninger, hvilket har været med til at drive en del af væksten.

 

Eli Lilly øgede sin omsætning med 20 pct. i andet kvartal, og det var især salg af antidepressivet Cymbalta og diabetes-midlet Byetta, som løftede omsætningen. Det skriver Bloomberg News.

 

Cymbalta-salget steg således med 67 pct. i forhold til samme periode sidste år til 519,5 mio. dollar fra 310,4 mio. dollar. Set over hele året er der til dato solgt Cymbalta for 961,3 mio. dollar mod 543,7 mio. dollar i samme periode sidste år. Det er en stigning på 77 pct.

 

Salget af diabetis-midlet Byetta steg med 54 pct. i andet kvartal sammenlignet med 2006, og endte på 152,1 mio. dollar.

 

For diabetesmidlet Humalogs vedkommende var der også fremgang i salget. Omsætningen steg 12 pct. i andet kvartal til 358,4 mio. dollar fra 320,5 mio. dollar sidste år. I 2007 til dato har stigningen også været på 12 pct., til 697,9 mio. dollar. fra 625 mio. dollar. i samme periode sidste år.

 

Ser man på bundlinien, er Eli Lillys overskud dog faldet. Men det forklarer selskabet med, at man har købt at tre selskaber. Nettooverskuddet er opgjort til 663,6 mio. dollar (3,6 mia. kr.) i 2. kvartal mod 822 mio. dollar sidste år.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )