Novo-aktien underpræsterer i positivt marked

C20 Cap åbner ugen med grønne tal. Mærsk-aktien ligger i front efter, at Nordea har hævet kursmålet på aktien. I den tunge ende ligger Novo Nordisk, der atter er stødt på amerikanske problemer.

Rundtosset aktiemarked ender mandag i største stigning Det danske aktieindeks C20 Cap lukkede mandag med en stigning på 5, 1 i kurs 952. Det er den største stigning på en enkelt dag, siden indekset åbnede i 2013.Sr RB 15.02.2016 kl.17.05 Arkivfoto: ARKIVFOTO af Nasdaq- - Se RB 08-02-2016 17:39.Danske aktier tager historisk stort fald. Det danske C20 Cap indeks tager dramatisk fald på ugens første dag. Panikagtige scener, siger analytiker. Det danske C20 Cap indeks lukker med det største endagsfald i indeksets historie på 5, 4 procent i kurs 904, 79. (Foto: Nasdaq Copenhagen/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq Copenhagen

Det ledende danske aktieindeks C20 Cap lægger fra land med en stigning på 0,3 procent.

Forrest i feltet ligger Mærks-aktierne, der stiger med 1,28 procent. Kursstigningen kommer efter, at Nordea har hævet sit kursmål på aktien fra 9600 kroner til 12.500. Banken lægger samtidig en købsanbefaling på aktien.

I den anden ende ligger Novo Nordisk, der har fået store kurstæsk i 2016. Aktien er nede med -0,16 procent. I dag reagerer aktiemarkedet på nyheden om at medicinalgiganten må vente i minimum tre måneder længere end forventet, da de amerikanske sundhedsmyndigheder har udskudt godkendelsesprocessen af præparatet Ideglira.

Isoleret set er der ikke ændret noget i det lange billede for Novo Nordisk, vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet.

»Novo Nordisk er kommet lidt i bad stranding på den korte bane. Investorerne har lige nu en tendens til at se negativt på de fleste nyheder om selskabet,« siger Per Hansen. 

Kursstigningerne i Danmark skal ses som en reaktion på fredagens amerikanske jobrapport, der viste sig at blive en blød mellemvare. »Investorerne er på den korte bane komfortable,« siger Per Hansen. Årsagen er, at den amerikanske jobrapport, endte under analytikernes forventninger, og dermed ser en amerikansk renteforhøjelse allerede i september usandsynlig ud. Til gengæld var rapporten ikke så skuffende, at den vil svække dollaren nævneværdigt.

Også Chr. Hansen, Novozymes og ISS oplever pæne stigninger på henholdsvis 1,16, 0,86 og 0,73 procent.