Novo-aktien trækker eliteindeks i rødt

Der er fald til størstedelen af C20-aktierne henover mandag middag, hvor de cykliske aktier og Novo Nordisk ligger med de største tab. Eliteindekset falder 0,9 pct. til 408,46, mens de store europæiske indeks ligger 0,4-1,1 pct. lavere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Bank trodser den negative tendens og har solid medvind. Novo Nordisk ligger i bunden af indekset og taber 1,8 pct. til kurs 527. Vestas ligger 0,5 pct. lavere i kurs 203,6. Nordic Investment Bank står klar til at finansiere Danmarks massive satsning på vindkraft. Banken har allerede skudt 1 mia. kr. i Dong Energy-vindpark, skriver dagbladet Børsen.

A. P. Møller - Mærsk taber 1,0 pct. til kurs 44.550. Konglomeratet ventes at komme med den tredje opjustering af resultatet for 2010 i løbet af den næste måneds tid eller senest ved aflæggelsen af kvartalsrapporten 10. november. 2010. Det skriver Aktieugebrevet.

De cykliske aktier er presset i dagens handel. Transportselskabet DSV falder 2,0 pct. til kurs 109,8, mens FLSmidth ligger 1,4 pct. lavere i kurs 383,5.

Danske Bank ligger 1,8 pct. højere i kurs 132,7, og Nordea falder 0,5 pct. til kurs 527. Anbefalingen på Nordea er sænket til "undervægt" fra "neutral" hos JPMorgan. De danske storbanker kan vente konkurrence fra Danmarks største realkreditinstitut, Nykredit, der også vil være den mægtigste, når det gælder danske banker. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

De schweiziske storbanker Credit Suisse og UBS skal have næsten dobbelt så meget kapital i reserve som andre banker. Det forslår et panel under den schweiziske regering ifølge Bloomberg News. Det er det første eksempel på ekstra kapitalkrav til banker, der er så store, at det vil skabe krise i samfundet, hvis de går ned.

Carlsberg falder 0,2 pct. til kurs 557,5. Bryggeriet er for alvor ved at være klar til næste store opkøbsoffensiv efter sin gigantiske overtagelse af Scottish & Newcastle (S&N) i 2008. Det skriver dagbladet Børsen. Som et væsentligt skridt på vejen mod målet om at vokse i Kina omlægger Carlsberg nu en meget stor klump gammel gæld på 1,75 mia. euro (13 mia. kr.) fra S&N-købet.

Lundbeck stiger 0,5 pct. til kurs 96,2. Som den første medicinalvirksomhed med fokus på hjernesygdomme siger Lundbeck - næsten - farvel til one-size-medicin og goddag til skræddersyet medicin. Strategien løser ikke Lundbecks problem med patentudløb, men den er forudsætningen for, at Lundbeck har en position i fremtidens marked. Det skriver Berlingske Business.

NKT Holding ligger 1,4 pct. lavere i kurs 265. Britiske Wellstream, der er konkurrent til NKT Flexibles, har ifølge The Sunday Times fået et bud på 800 mio. pund (7,2 mia. kr.) fra General Electric. Det skriver Bloomberg News. Topdanmark stiger 0,4 pct. til kurs 687.

Topdanmark øjer markedet i Danmark for opkøbsmuligheder, da selskabet venter konsolidering på markedet i kraft af de øgede kapitalkrav, der kommer snigende i de kommende år. Det skriver Bloomberg News.

Danisco ligger 0,3 pct. lavere i kurs 481,3. Danisco prøver nu at øge interessen for det tidligere problembarn xylitol (form for sukkeralkohol). Det sker gennem markedsføring af et nyt varemærke for bæredygtig xylitol, hvoraf det fremgår, at miljøpåvirkningen af Daniscos træbaserede, integrerede system svarer til mellem 1 pct. og 16 pct. af påvirkningen af konkurrenternes hydrolysebaserede proces for biomasse, som er baseret på majskobler.

RB-Børsen