Novo-aktien stabil omkring et lille plus

(Opdateret kl. 10:10) Straks ved åbningen på fondsbørsen steg aktien i Novo Nordkisk på nyhederne om et flot 2006-regnskab, der også indeholder en opjustering af forventningerne til 2007. Efter en lille nedtur er fremgangen stabiliseret.

Aktien i Novo Nordisk steg umiddelbart ved børsens åbning fra 472 til over kurs 480 - en stigning på godt to procent.

Efter godt 20 minutter var euforien dog faldet en smule, idet kursen var oppe med kun ca. en halv procent.

Klokken godt 10 ser fremgangen ud til at ligge mere stabilt omkring et plus på 1,5 procent.

Hos Gudme Raaschou siger analytiker Annette Rye Larsen:

- Regnskabet er neutralt - måske en smule til det negative, siger hun og henviser til, at den ventede EBIT-vækst ligger i den lave ende af det ventede.

- Nogle analytikere havde spændt forventningerne noget højere op, og det betyder at nogle finanshuse skal ud og nedjustere, vurderer Annette Rye Larsen over for RB-Børsen.

Analytikerne er enige om, at den negative justering til dels kan blive opvejet af den udvidelse af koncernens aktietilbagekøbsprogram, som også annonceredes i meddelelsen. Novo Nordisk udvider tilbagekøbsprogrammet med 4 mia. kr. til i alt 10 mia. kr. Til gengæld udvides tilbagekøbstiden samtidig.

- Men alt i alt er der tale om en acceleration af programmet, siger Lars Villadsen fra Sydbank til RB-Børsen.

Novo Nordisk har allerede tilbagekøbt knap 7,5 mio. aktier til en kontantværdi på 3,0 mia. kr. Programmet ventes nu afsluttet ved udgangen af 2008 i stedet for som tidligere oplyst ved udgangen af 2007.