Nyhedsvarsel
Aktier

Novo-aktien ligger fladt efter Rebien-exit

»Markedet har diskuteret og været opmærksomme på, at der ville komme et ledelsesskifte,« siger analytiker.

Lars Fruergaard Jørensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo-aktien reagerer forholdsvis afventende på nyheden om, at den mangeårige topchef Lars Rebien Sørensen har meldt sin afgang og afløses af Lars Fruergaard Jørgensen.

Aktien lå kortvarigt i en stigning på godt en procent, men ligger aktuelt nærmest fladt.

»Det længe har været kendt, at Lars Rebien har været på vej ud, da hans kontrakt udløber i 2019. Det har bare været spørgsmål om, hvem der ville tage over, snarere end hvornår det ville ske,« siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg i Formuepleje.

Der har i flere måneder været spekuleret intenst i, hvem der ville afløse Lars Rebien som direktør i Novo Nordisk. Lars Fruergaard Jørgensen har sammen med Jakob Riis været favorit til at overtage posten, og at valget er faldet på Lars Fruergaard Jørgensen, kommer ikke bag på Otto Friedrichsen.

»Lars Jørgensen har været igennem mange forskellige positioner både i den japanske del og den amerikanske del af Novo Nordisk. Begge kandidater er bestemt meget kvalificerede, og jeg tror slet ikke, at en ekstern kandidat har været på tale,« siger Otto Friedrichsen.

At valget af den nye direktør ikke er en overraskelse, afspejler sig også i Novos kursudvikling, der fra morgenstunden ligger nogenlunde fladt.

»Markedet har diskuteret og været opmærksomme på, at der ville komme et ledelsesskifte. Når vi ser på prisudfordringen på det amerikanske marked, ser ledelsesskiftet rent timingmæssigt meget fornuftigt ud. Udmeldingen i dag betyder, at virksomheden i højere grad kan fastsætte en strategi for de udfordringer, der ligger på kort sigt. Alternativet havde været, at Lars Rebien skulle udstikke de langsigtede retningslinjer henover en periode, hvor vi ved, at han ville stoppe som direktør for Novo Nordisk.«  siger Otto Friedrichsen.

Rokade i Novo Nordisk-top efter Rebien-exit

Novo Nordisk aktien er har tabt 21,8 procent af markedsværdien siden årsskiftet. Er Lars Fruergaard Jørgensen den rette mand til at vinde det tabte terræn tilbage?

»Der er ingen tvivl om, at når vi ser på Novo Nordisk, så er det et selskab, der har en meget konkurrencedygtig og stærk drift. De står stærkt inden for deres insulinprodukter, og de er på markeder med vækst. Derfor tror vi stadig på Novo Nordisk på længere sigt,« siger Otto Friedrichsen.