Novo-aktien i frit fald – trækker C25 i rødt

Novo Nordisk-aktien er i frit fald efter dårlige nyheder omkring selskabets lovende fedmemiddel. C25-indekset er nede med omkring fire procent fra morgenstunden.

Novo Nordisk aktien er i frit fald fra morgenstunden mandag. Det skyldes nyheden omkring leveringsproblemer med det lovende fedmemiddel Wegovy i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tegner til at blive en blodrød dag på det danske aktiemarked.

Novo Nordisk-aktien er i tæt på frit fald og var ved nitiden i morges nede med 12 procent. Det er nyheden om leveringsproblemer på det lovende fedmemiddel Wegovy i USA, der driver faldet.

»Det er selvfølgelig skidt, at man kommer med den her melding i fredags, særligt fordi efterspørgslen var så høj. Det er altid rart at kunne smede, mens jernet er varmt, og kan man ikke det, risikerer man at miste nogle potentielle patienter,« siger senioranalytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Han følger medicinalindustrien tæt og fortæller, at dagens kursfald hos Novo Nordisk selvfølgelig kan tilskrives meldingen om fedmemidlet Wegovy. Men den generelle negative stemning på aktiemarkedet og nedjusterede forventninger hos en række finanshuse har også en effekt.

Det lovende fedmemiddel, Wegovy, har været et stort hit, særligt på det amerikanske marked. Det blev lanceret i sommeren 2021, og efterspørgslen har været tårnhøj lige siden. Det skyldes, at fedmemidlet er langt mere effektivt end lignende produkter på markedet, fortæller Søren Løntoft Hansen.

»Wegovy har i kliniske studier vist en meget markant vægtreducerende effekt. Sådan i størrelsesordenen af 16-18 procent af kropsvægten, hvilket er markant mere end andre fedmemidler,« siger Søren Løntoft Hansen.

Selvom man i fredagens nyhed fra Novo Nordisk kunne læse, at selskabet først forventer at kunne møde efterspørgslen på Wegovy en gang i 2022, er Søren Løntoft stadig positiv. Han vurderer nemlig, at Novo Nordisk stadig er foran på fedmemarkedet på trods af de nuværende leveringsproblemer.

»Mulighederne på fedmemarkedet er enorme. Der er langt flere kraftigt overvægtige, end der er diabetikere på verdensplan, og fedmemarkedet er forsvindende lille sammenlignet med diabetesmarkedet i øjeblikket. Og noget af det, der har manglet, er innovative produkter som Wegovy,« siger Søren Løntoft Hansen.

Det store fald på Novo Nordisk-aktien er med til at trække det danske eliteindeks C25 i rødt fra morgenstunden. I skrivende stund er indekset nede med over tre procent.

Novo Nordisk har inviteret sine investorer til et telefonmøde mandag eftermiddag kl. 14.30.

Artiklen opdateres …