Novo-aktien det eneste lyspunkt

Kun medicinalvirksomheden Novo Nordisk formår at tiltrække positive investorer tirsdag morgen - resten af eliteindekset trækkes ned af nyheden om negativ vækst i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faldene har overtaget tirsdag morgen, men en god udvikling i Novo Nordisk-aktien holdt den første halve time en hånd under C20-indekset, som åbnede 0,05 pct. højere i 424,50. Efter offentliggørelsen af de seneste BNP-tal, som viser negativ vækst i to kvartaler i træk og dermed officielt recession i Danmark, falder kurserne en anelse.

Nordea får hævet sin anbefaling af Cheuvreux, der også ser Swedbank som en god opkøbsmulighed for Nordea. Nordea åbner 0,8 pct. lavere i kurs 66. Cheuvreux hæver sin Nordea-anbefaling til positive "Outperform" fra tidligere "Underperform". Ifølge Dagens Industri mener analytikerne hos franske Cheuvreux, at svenske Swedbank står øverst på listen af mulige overtagelsesemner for Nordea. Et Swedbank opkøb kan give Nordea positive synergieffekter på ca. seks milliarder skr., vurderer analytikerne Rodney Alfven og Frederik Gutenberg.

Novo Nordisk åbner 2,7 pct. højere i kurs 318,5. Det franske finanshus Societe Generale er flittig indkøber af Novo-aktien, som ikke har givet nævneværdigt nyt til investorerne i dag.

FLSmidth stiger 0,2 pct. til kurs 521. Standard & Poor's Equity Research åbner sin dækning af FLSmidth-aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 624 kr. FLSmidth annoncerede mandag en gigantordre på 1,2 mia. kr. Kontrakten er indgået med Southern Copper Corporation på tørprocessen til et kobberudvaskningsprojekt, Tia Maria i Peru.

Lundbeck åbner 0,9 pct. højere i kurs 109 efter mandagens kurssmæk på 10 pct. Lundbeck nedskrev mandag 481 mio. kr., efter at satsningen på Alzheimermiddel Furizan, som viste dårlige fase III test.

Genmab, som åbner uændret i kurs 181, har nået en udviklingsmilepæl vedrørende Ofatumumab (HuMax-CD20) under samarbejdet med GlaxoSmithKline og får dermed en milepælsbetaling ca. 29 mio. kr. (ca. 6 mio. dollar). Milepælen blev udløst ved behandling af den første patient, der indgår i fase II undersøgelsen med Ofatumumab til behandling af recidiverende-remitterende multipel sklerose (RRMS). Investorernes største fokus er på fase III-test af Ofatumumab til behandling af leukæmi. Genmab har tidligere udskudt test-offentliggørelsen, som ventes i august. Jyske Bank gentog mandag morgen sin købsanbefaling på Genmab-aktien, da banken vurderer at det seneste kursfald i Genmab-aktien på 33 pct. er overgjort. Jyske Bank giver Genmab-aktien et kursmål på 365 kr.

- Vi vurderer, at den nuværende kurs udgør en attraktiv købsmulighed forud for offentliggørelsen af fase III resultaterne for Ofatumumab for indikationen kronisk lymfatisk leukæmi (CLL), skriver analytiker Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank.

Danisco falder 0,7 pct. til kurs 302,5. Daniscos datterselskab, Genencor, har indgået en samarbejdsaftale med tyske Direvos Biotech. Genencor er specialiseret i udvikling af enzymer til bioethanol-produktion.

Coloplast-konkurrenten, amerikanske Convatec, har opkøbt medicokoncernen Unomedical, som for nylig selv er købt af kapitalfondene Nordic Capital og Avista Capital Partners. Nordic Capital ejede allerede Unomedical og dermed er der tale om en intern selskabsjonglering, skriver Dagbladet Børsen.

Coloplast er uændret i kurs 413. Bavarian Nordic falder 0,3 pct. til kurs 188. Det danske biotekselskab hiver nu det amerikanske selskab Oxford BioMedica i retten for krænkelse af tre patenter fra Kvistgård-selskabet. Sagsanlægget mod Oxford BioMedica ændrer ikke ved Bavarian Nordics økonomiske forventninger for 2008.

RB-Børsen