Norges Oliefond vil investere milliarder i asiatiske ejendomme

Norges Oliefond er i gang med de sidste indledende øvelser til at købe de første asiatiske ejendomme i selskabets fondens portefølje.

Japan's highest mountain Mount Fuji (C) is seen behind the skyline of the Shinjuku area of Tokyo at sunset. Japan's trade deficit nearly doubled on-year to a bigger-than-expected 10.9 billion USD in October as the country's energy bill soared, government data showed November 20. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter at have afsøgt markedet for investeringsmuligheder, er den 870 mia. dollar - svarende til 6016 mia. kr. - store fond, der varetager investeringen af de norske oliepenge, klar til at se nærmere på Singapore og Tokyo.

Det siger fondens ansvarlige for ejendomsinvesteringer, Karsten Kallevig, skriver Bloomberg News.

- Tokyo er uden tvivl det største enkeltmarked i verden for ejendomme, sagde Kallevig i et interview 20. marts.

Fonden har ikke lagt sig fast på, hvor meget der skal investeres for, men "vi kan investere meget i Asien", siger Karsten Kallevig.

Norges Oliefond går ind på markeder, hvor der er vækstpotentiale, og fonden vil investere i op til til 15 byer verden over. Man har allerede investeret i ejendomme i New York, Paris, London og Berlin, skriver Bloomberg. Samlet investerede fonden omkring 18 mia. dollar eller 124,47 mia. kr. - svarende til 2,2 pct. af fondens midler - i fast ejendom sidste år. Og målet er at investere 5 pct. af midlerne.

Fokus er på specifikke markeder frem for sektorer.

- Når vi siger Singapore eller Tokyo, mener vi i de bedre områder, siger Karsten Kallevig til Bloomberg.

- Mit bud er, at det især vil være kontorejendomme, fordi det er det, der er til salg i de dele af byerne. Der er ikke mange shoppingcentre i centrum af Tokyo eller i midten af Singapore, siger han.