Norges Oliefond vil investere milliarder i asiatiske ejendomme

Norges Oliefond er i gang med de sidste indledende øvelser til at købe de første asiatiske ejendomme i selskabets fondens portefølje.

Foto: KAZUHIRO NOGI. Japan's highest mountain Mount Fuji (C) is seen behind the skyline of the Shinjuku area of Tokyo at sunset. Japan's trade deficit nearly doubled on-year to a bigger-than-expected 10.9 billion USD in October as the country's energy bill soared, government data showed November 20. AFP PHOTO / KAZUHIRO NOGI
Læs mere
Fold sammen

Efter at have afsøgt markedet for investeringsmuligheder, er den 870 mia. dollar - svarende til 6016 mia. kr. - store fond, der varetager investeringen af de norske oliepenge, klar til at se nærmere på Singapore og Tokyo.

Det siger fondens ansvarlige for ejendomsinvesteringer, Karsten Kallevig, skriver Bloomberg News.

- Tokyo er uden tvivl det største enkeltmarked i verden for ejendomme, sagde Kallevig i et interview 20. marts.

Fonden har ikke lagt sig fast på, hvor meget der skal investeres for, men "vi kan investere meget i Asien", siger Karsten Kallevig.

Norges Oliefond går ind på markeder, hvor der er vækstpotentiale, og fonden vil investere i op til til 15 byer verden over. Man har allerede investeret i ejendomme i New York, Paris, London og Berlin, skriver Bloomberg. Samlet investerede fonden omkring 18 mia. dollar eller 124,47 mia. kr. - svarende til 2,2 pct. af fondens midler - i fast ejendom sidste år. Og målet er at investere 5 pct. af midlerne.

Fokus er på specifikke markeder frem for sektorer.

- Når vi siger Singapore eller Tokyo, mener vi i de bedre områder, siger Karsten Kallevig til Bloomberg.

- Mit bud er, at det især vil være kontorejendomme, fordi det er det, der er til salg i de dele af byerne. Der er ikke mange shoppingcentre i centrum af Tokyo eller i midten af Singapore, siger han.