Nordnet: Nets-regnskab rykker næppe ved aktien - fokus på opkøbstilbud

Læs mere
Fold sammen

Nets' regnskab for andet kvartal faldt skuffende ud målt på både top- og bundlinje, men det vil investorerne næppe fokusere på i torsdagens handel, vurderer Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet.

I stedet vil investorerne til at fastholde deres interesse i, hvorvidt den danske betalingsvirksomhed står til at blive opkøbt, efter at Nets tidligere har oplevet ekstern købsinteresse og derudover har kunnet se en konsolideringsbølge strømme gennem betalingsbranchen på det seneste.

- Nets fastholder forventningerne for helåret, og afvigelserne fra det forventede bør derfor kun få en mindre kurseffekt. Investorerne fokuserer fortsat på, hvorvidt Nets ender med at blive overtaget og i givet fald på hvilket niveau, der kommer et købstilbud, skriver Per Hansen i en skriftlig kommentar oven på regnskabet.

Mens de overordnede forventninger til 2017 bliver fastholdt hos Nets, regner betalingsvirksomheden nu med særlige poster for helåret på 200 mio. kr. mod tidligere 150 mio. kr.

Ændringen skyldes ifølge selskabet primært udgifter i forbindelse med vurderingen af muligheder i købsinteressen for Nets samt højere omkostninger relateret til transformationer på teknologisiden.

/ritzau/FINANS